Gajdůšková (ČSSD): K podpisu Rekonstrukce státu přistupuji odpovědně

18.10.2014 8:35

V posledních dnech čelím útokům ze strany organizace Rekonstrukce státu, že jsem nepodepsala jejich protikorupční výzvu. Ano, nepodepsala. Znamená to ale, že podporuji korupci? To snad ne! Naopak, boj s korupcí tvoří význačnou součást mé pracovní agendy.

Gajdůšková (ČSSD): K podpisu Rekonstrukce státu přistupuji odpovědně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alena Gajdůšková

Program boje s korupcí jsem měla vypracován ještě dříve, než Miloš Zeman vyhlásil akci čisté ruce. A zhruba před měsícem jsem v Senátu spolu s Transparency International a skandinávskými ambasádami pořádala konferenci o korupci. V aktivitách tohoto rázu samozřejmě hodlám nadále pokračovat.  

Dokument Rekonstrukce státu jsem nepodepsala jednoduše proto, že jsem odpovědná. Pracuji se zákony natolik dlouho, abych věděla, že ďábel se ukrývá v detailu, nemohu tedy podepsat, že budu hlasovat pro to které opatření, když neznám přesné formulace.

Představitelům rekonstrukce státu jsem dále vysvětlila, že s jejich požadavky, které navíc prosazuji déle než oni, v principu souhlasím. Všichni ale musí pochopit, že nemohu připojit podpis k dokumentu, s jehož širšími souvislostmi jsem se vzhledem k pracovním prioritám ještě nestihla seznámit.

Hodnotit formálně můj vztah ke korupci bez vyhodnocení mé minulosti, tedy toho, co jsem na uvedeném poli již udělala, není absolutně korektní!

Vážení členové rekonstrukce státu, podívali jste se vůbec na to, za čím stojí vaši signatáři? A všimli jste si, co znamená má dosavadní práce v Senátu právě v oblasti korupce? Zkuste se zeptat lidí, kteří se tomuto tématu skutečně věnují, například Davida Ondráčky.

Efektivní boj proti korupci a čtvrt století mé poctivé činnosti ve veřejné sféře (nezbohatla jsem a také jsem se neušpinila) je mojí dlouhodobou vizitkou i bez podpisu dokumentu Rekonstrukce státu.

PaedDr. Alena Gajdůšková

  • SOCDEM
  • Vždy na Vaší straně!
  • krajská zastupitelka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Gajdůšková - profil

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…