Gajdůšková (ČSSD): Volební neúčast je zhoubná

22.05.2014 7:36

Evropa bude, jakou si ji uděláme. EU bude taková, jakou ji udělají ti, kteří k eurovolbám přijdou, ale i ti, kteří k volbám nepůjdou. Ti, kteří zůstanou doma, nejspíš rozhodnou o posílení extremistických stran, jejíchž ideologie v minulosti znamenala miliony mrtvých.

Gajdůšková (ČSSD): Volební neúčast je zhoubná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alena Gajdůšková

To musíme vědět, když  se budeme rozhodovat, zda jít volit do Evropského parlamentu a kterému politickému směru  dát svůj hlas nebo zůstat u televize či odjet na chatu nebo do supermarketu.   Rozhodujeme o Evropě, rozhodujeme o sobě.

Volit do evropského parlamentu půjdou ti, kteří ví, že integrovaná Evropa a její politické směřování je bytostným národním zájmem České republiky a našich občanů ať už z hlediska bezpečnosti nebo životní úrovně. K těmto volbám určitě přijdou i ti, kteří „chtějí Evropu měnit zevnitř“ od lehce euroskeptických uskupení až po extrémisty. Volit by měli jít ale především  ti, kteří  si nechali vnutit přesvědčení,  že  Brusel nám nařizuje a všichni v Evropě nám jen ubližují. V pátek a sobotu mají totiž jedinečnou možnost rozhodnout o tom, co se v dalších letech bude dít a jaké podmínky budou nejen v ČR, jako ve volbách do české sněmovny a senátu. V evropských volbách  budou rozhodovat o tom, co bude platit v Německu, Polsku, Británii, Španělsku, Beneluxu i Skandinávii a dalších členských zemích EU. I čeští voliči rozhodnou tom, jaké politické složení bude mít evropský parlament, kam bude EU politicky nadále směřovat.

 Složení evropského parlamentu bude rozhodující pro to, kam budou směřovány evropské fondy, ale  i jakou roli bude hrát Evropa v globálním světě, co bude společná Evropa preferovat, jaké životní podmínky budou mít Evropané, tedy i občané české republiky.

V Evropském parlamentu  totiž rozhodují frakce. Doposud byla nejsilnější frakce křesťanských demokratů a převahu v EU měla pravice. Tomu odpovídala preference trhu  před sociální citlivostí v evropských návrzích. Pokud v eurovolbách zvítězí sociální demokraté, bude to znamenat větší vliv pro ČR v EU, ale také pro českou sociálně demokratickou vládu a parlament  lepší pozice pro prosazování návrhů k podpoře zaměstnanosti, větší ochraně spotřebitele, podpory veřejných služeb, tedy k prosazování všeho, co znamená vyšší kvalitu života a prosperitu pro české občany.

PaedDr. Alena Gajdůšková

  • SOCDEM
  • Vždy na Vaší straně!
  • krajská zastupitelka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce