Gajdůšková: Rozhodnutí předsednictva připravilo ČSSD důvěru voličů, občanů i politiků

30.10.2013 11:13

Stanovisko Aleny Gajdůškové k současné situaci v ČSSD.

Gajdůšková: Rozhodnutí předsednictva připravilo ČSSD důvěru voličů, občanů i politiků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alena Gajdůšková

Nešťastné rozhodnutí předsednictva, proti kterému jsem vystupovala i hlasovala, připravilo  ČSSD o velkou část důvěry voličů, občanů i politických partnerů. Za tuto situaci se musíme lidem omluvit.  

Nebude lehké  ztracenou důvěru získat zpět. Vyjednávací tým ČSSD by proto měl být složen z těch, kteří mají dnes nezpochybnitelný mandát, to je předseda sociální demokracie a předsedové senátního i poslaneckého klubu. Mantinely pro jejich jednání musí stanovit politické grémium, které je nejužším vedením strany. Musí být zřetelné, že ČSSD jde skutečně o nastavení podmínek pro dobré fungování demokratického státu, o posílení  veřejných služeb včetně vědy a výzkumu, nastartování ekonomiky a zvýšení zaměstnanosti. V tomto smyslu je třeba co nejrychleji dojednat úpravy návrhu státního rozpočtu a korigovat směřování evropských peněz pro další rozpočtovou perspektivu. 

Průběžně by o jednáních měli být konzultováni členové ÚVV, kteří musí v konečné fázi výsledky jednání o ustavení Poslanecké sněmovny i sestavení vlády potvrdit.

Předčasné volby byly vyvolány potřebou překonat politickou, hospodářskou i morální krizi společnosti. To také bude úkolem nové vlády. Vážím si proto stanoviska zlínské krajské organizace ČSSD, které k podpoře Bohuslava Sobotky a rychlému jednání o sestavení nové vlády vyzývá i ostatní krajské organizace.

Alena Gajdůšková
místopředsedkyně ČSSD  

PaedDr. Alena Gajdůšková

  • SOCDEM
  • Vždy na Vaší straně!
  • krajská zastupitelka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Gajdůšková - profil

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

23:08 Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k zákonu o zemských znacích a vlajkách