Gazdík (STAN): STAN dokončují dohody o spolupráci pro krajské volby ve většině krajů

30.06.2015 9:58

Starostové a nezávislí uzavřeli další předvolební koalici pro nadcházející krajské volby. V Královéhradeckém kraji půjdou do voleb s hnutím Východočeši, na Vysočině se dohodli na spolupráci s SNK-ED a v Moravskoslezském kraji s hnutím Ostravak, v jihočeském kraji Dlouhodobě spolupracují s Občany pro Budějovice a v karlovarském Karlovarskou občanskou alternativou. V ostatních krajích se jednání blíží do finále.

Gazdík (STAN): STAN dokončují dohody o spolupráci pro krajské volby ve většině krajů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

„Jsme přesvědčeni, že nemá smysl tříštit síly, ale dokázat voličům, že jsme schopni se domluvit už nyní před volbami. Chceme kraje rozvíjet jako průhledné, nekorupční a finančně soběstačné. Jen takové kraje mají pro občany smysl,“ řekl 1. místopředseda STAN Petr Gazdík.

Hnutí STAN tak má podepsaná memoranda o předvolební spolupráci hned v několika krajích. V Královéhradeckém jej podepsali STAN a hnutí Východočeši. „Naše detailní znalost kraje nám umožňuje optimálně reagovat na podněty obyvatel. Kontaktní politika s občany praktikovaná prostřednictvím starostů je pro nás rozhodujícím faktorem pro rychlé a koncepční řešení všech důležitých oblastí života,“ říká k nadcházející spolupráci předseda hnutí Východočeši Milan Maček.

„Občanům Vysočiny nabídneme volbu důvěryhodných, osvědčených osobností z našeho kraje, kteří se nebojí vzít na sebe odpovědnost a kteří to dokázali již v řadě voleb. Mám dokonce pocit, že se rodí něco, co má celostátní přesah a může voličům nabídnout důvěryhodnou alternativu,“ říká předsedkyně SNK-ED Zdeňka Marková.

„V dalších krajích jsou jednání intenzivní a věříme, že budou dotažena do úspěšného konce, a že koncept jakési konfederační platformy ocení naši partneři. Platforma spojí menší hnutí na programové shodě a zabrání tak roztříštěnosti, která je pro voliče zbytečná. V některých krajích spolupracujeme s politickými partnery už dlouhodobě,“ dodává místopředseda STAN Stanislav Polčák.

Příkladem je Karlovarský kraj, kde pokračuje spolupráce STAN s Karlovarskou občanskou alternativou. „Spolupráce se STAN se ukázala jako správná volba. Díky ní jsme získali možnost přímo působit i v krajské politice, což je pro každé velké město důležité. Po téměř čtyřech letech spolupráce je zřejmé, že principy, jak problémy vnímat a jak je řešit, jsou ve STAN i v KOA velmi podobné," vysvětluje primátor Karlových Varů Petr Kulhánek (KOA).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…