Gödelová (JM-ND): První měsíc činnosti Rady MČ Praha 11 znamená STOP rozvoji Jižního Města

30.01.2015 9:00

Nadšení ze změny ve vedení radnice městské části Praha 11 vystřídalo zděšení.

Gödelová (JM-ND): První měsíc činnosti Rady MČ Praha 11 znamená STOP rozvoji Jižního Města
Foto: Jižní Město - náš domov
Popisek: Jižní Město - náš domov

Reprezentanti Hnutí pro Prahu 11 (HPP 11) se za měsíc panování na radnici proměnili v představitele hnutí proti Praze 11. V lednovém čísle časopisu Klíč v rubrice Téma měsíce vyšel článek s názvem „Rada MČ zrušila výstavbu bytových a garážových domů …“. Že nové vedení radnice pod vedením starosty Štylera (HPP 11) rozhodlo o zastavení přípravy staveb některých bytových domů, byla skutečnost očekávaná a asi mnohé nepřekvapila. Nyní jsme my ti důležití, ti kdo se nadmíru těší, že budou vyjednávat nové podmínky s developery a dalšími lobbisty. A tak musíme, jak je v článku uvedeno, rozdat pár „červených karet“.

Nebude vůbec nic

Další prezentované kroky radnice lze však pochopit jen velmi těžko. Nebude dům s pečovatelskou službou, divadlo ani nová radnice - tj. stavby, které by si městská část s více než osmdesáti tisíci obyvateli jistě zasloužila. Konkrétní zdůvodnění kroků se nedočteme, alternativní řešení sociálních a kulturních potřeb obyvatel Jižního Města nové vedení nemá a vlastně ani nepotřebuje. Nyní je třeba veřejnosti sdělit, že vše, co bylo vybudováno či připravováno v minulých minimálně osmi letech, bylo špatné a je třeba to zrušit. A pokud výjimečně připustíme, že investici městská část potřebovala, byla jistě nepochybně předražená. Za tímto účelem se ze dne na den stal radní Lukeš (HPP 11) „superauditorem“ odpovědným za audity hospodaření. Milióny korun z rozpočtu městské části jsou a budou v dalších měsících pravděpodobně vynakládány na prověrky všemožného, spíše však na hledání i třeba malicherných chyb minulého vedení.

Zelený majstrštyk

Jak je ve výše zmiňovaném článku uvedeno, největším majstrštykem nové rady městské části je prý zrušení veřejné zakázky týkající se údržby a úklidu zeleně na Jižním Městě. No, proč ne, na to má jistě právo, ale k čemu nám tato informace je? Ať nové vedení městské části složí konečně sliby voličům, předvede nějakou smysluplnou činnost a dokáže, že lze mít daleko kvalitnější služby za mnohem nižší cenu. Bez úklidu a údržby zeleně se totiž městská část sotva obejde!

Gabriela Gödelová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: JM-ND

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

14:17 Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k levicovosti politiky.