Grois (ČSSD): I přes prázdniny je ve školách a školkách rušno. Do jejich oprav letos město investuje 23 milionů korun

20.07.2019 12:12

Zatímco si děti užívají letní prázdniny, ve školách a školkách zřizovaných městem Znojmem je rušno. Jako každý rok se do nich nastěhovali dělníci. Nejrozsáhlejší práce čekají budovu ZŠ Jubilejní park, která projde kompletní rekonstrukcí.

Grois (ČSSD): I přes prázdniny je ve školách a školkách rušno. Do jejich oprav letos město investuje 23 milionů korun
Foto: jangrois.cz
Popisek: Jan Grois (ČSSD)

„Každoročně při tvorbě rozpočtu myslíme na základní i mateřské školy, a to jak na financování pravidelných oprav či údržby, ale také na větší investice. Letos tomu není jinak. Některé stavební akce se již rozběhly, jiné jsou v plánu během roku. Tou největší je rekonstrukce budovy ZŠ Jubilejní park, probíhat bude i během příštího školního roku,“ říká starosta Znojma Jan Grois. Z celkové částky, která převyšuje 23 milionů korun, zamíří letos 3,6 milionů do mateřských škol a přibližně 19,5 milionů korun na opravy škol základních.

Jednoznačně největší akcí, ať už výší rozpočtu či rozsahem prací, je rekonstrukce budovy ZŠ Jubilejní park, která se rozběhne v červenci a zahrnuje rekonstrukci sociálního zařízení, vnitřních prostor i vnějšího opláštění. Celkové náklady jsou vyčísleny na 21,5 milionů korun, přičemž z letošního rozpočtu bude proinvestováno 12 milionů korun. Zbývající náklady budou zařazeny do rozpočtu na rok 2020.

Další opravy ve školách a školkách

Mateřské školy: Během letních prázdnin se bude pracovat v MŠ náměstí Republiky, kde dostanou novou klimatizaci do školní kuchyně, v MŠ Pražská pak vznikne nové pryžové hřiště, částečně splněno je v MŠ nám. Armády, kde řeší bezpečnostní zabezpečení a další etapa rekonstrukce budovy proběhne v MŠ Loucká.

Základní školy: Opravy budou přes léto probíhat v ZŠ Mládeže (rekonstrukce sociálního zařízení, výměna oken, výmalba), v ZŠ JUDr. Josefa Mareše je v plánu oprava podlahy ve školní jídelně a výmalba a v jejím odloučeném pracovišti, v Konicích, dojde k opravě střechy. ZŠ Václavské náměstí čeká rovněž oprava střechy, ZŠ Pražskou pak výmalba tříd a školní kuchyně a oprava dřevodílny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…