Gros (ODS): Chceme záruky, že Libeňský most je a bude bezpečný

21.10.2019 17:04

Starosta Prahy 8 Ondřej Gros dnes zaslal náměstkovi primátora Adamu Scheinherrovi stanovisko městské části k záměru fakticky řešit situaci okolo Libeňského mostu až za několik let. Stanovisko schválila Rada městské části Praha 8 na svém zasedání dne 16.10.2019.

Gros (ODS): Chceme záruky, že Libeňský most je a bude bezpečný
Foto: Hans Štembera
Popisek: ODS, ilustrační foto

„Jsme silně znepokojeni Vaším vyjádřením k odkladu řešení situace s Libeňským mostem. Osobně mne znepokojuje, že most v havarijním stavu má sloužit beze změny i další dlouhá léta. Proto městská část požaduje záruky a ujištění, že tento provoz je a bude bezpečný a našim občanům nehrozí nebezpečí,“ píše se mimo jiné v dopise.

Rada městské části Praha 8 nesouhlasí s uzavřením Libeňského mostu bez náhradního řešení dopravy po dobu jeho rekonstrukce. Zároveň požaduje v návaznosti na výrazně posunutý termín rekonstrukce Libeňského mostu záruky provozní bezpečnosti mostu do doby, než bude zahájena jeho dosud odkládaná rekonstrukce. Podle vyjádření náměstka primátora Scheinherra má rekonstrukce probíhat v letech 2022 až 2024.

„Požadujeme maximální urychlení přípravy stavby nového Rohanského mostu tak, aby mohlo dojít k jeho výstavbě a zprovoznění ještě před zahájením plánované rekonstrukce Libeňského mostu,“ dodává starosta Prahy 8 Ondřej Gros. Zároveň ve svém dopise doporučuje, aby hl. m. Praha požádalo o prodloužení stávajících platných stavebních povolení na stavbu nového mostu spojujícího Palmovku a Holešovice v místě současného Libeňského mostu. „Je to nutná pojistka pro případ, že by provedení rekonstrukce plánované až za tři roky technický stav Libeňského mostu již neumožňoval a byla by nutná stavba nového mostu,“ vysvětluje starosta Gros.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích