Hadrava (ANO): Čeká nás unikátní příležitost, jak získat informace o potřebách naší země při řešení krizových situací

06.05.2017 18:50

Jak v současnosti i do budoucna nejlépe zajistit obranu a bezpečnost České republiky včetně její metropole? Odpovědět na to by měla odborná debata s laickou veřejností v rámci projektu Road Show 2017. Ve středu 10. května od 17.00 hodin se jí v prostorách paláce Žofín zúčastní čelní představitele bezpečnostních a obranných organizací, které zde uvítá pražský radní pro bezpečnost Libor Hadrava.

Hadrava (ANO): Čeká nás unikátní příležitost, jak získat informace o potřebách naší země při řešení krizových situací
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Hadrava

„Debata nebude jen výsadou nadřízených příslušníků bezpečnostních složek. Přítomni budou i zástupci samosprávy a orgánů státní správy, zástupci průmyslu, vědy, výzkumu a vzdělávání spolu s občany i laickou veřejností. Jedná se tedy o unikátní příležitost jak získat informace o potřebách naší země při řešení případných krizových situací. Abychom jim byli do budoucna schopni vzdorovat, je nezbytné udržet si přehled o aktuálních trendech v bezpečnosti na všech úrovních, ale zejména docílit jednotné strategie, která by umožnila co nejspolehlivější komunikaci všech zainteresovaných složek,“ uvedl Libor Hadrava, který v rámci debaty současně přednese příspěvek za hlavní město Prahu.

Mezi účastníky, pražský radní přivítá i nejvyšší osobnosti republikových branných složek. Diskuse se zúčastní například ministr obrany Martin Stropnický, armádní generál a Náčelník Generálního štábu AČR Josef Bečvář, předseda Výboru pro bezpečnost PSP ČR, Roman Váňa, místopředseda Výboru pro obranu PSP ČR  Bohuslav Chalupa, člen Výboru pro bezpečnost PSP ČR Martin Lank, nebo prezident a výkonný ředitel AOBP Jiří Hynek. Debatou pak provede známý televizní moderátor Jakub Železný.

Ústředními tématy večera budou Vlast a její obrana, Bezpečnost obyvatel za mimořádných událostí, Role průmyslu, vědy a výzkumu jako součást bezpečnosti regionu a Efektivní využívání zdrojů. Diskuse proběhne jako součást kontinuálního projektu Road-Show 2017, jehož cílem je podpořit zájmy a užší spolupráci všech odpovědných a zainteresovaných složek v oblasti bezpečnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.