Hadrava (ANO): Podle tabulkových míst jsou pražské služebny zajištěné

19.05.2015 7:33

Radní hl. m. Prahy pro oblast bezpečnosti Libor Hadrava dnes navštívil v doprovodu ředitele pražské městské policie Eduarda Šustera Městské části Praha 16, 17 a 18, kde se setkal s vedením radnic a s oblastními řediteli Městské policie Praha.

Hadrava (ANO): Podle tabulkových míst jsou pražské služebny zajištěné
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Tak jako při svých dřívějších návštěvách městských částí se informoval o bezpečnostní situaci v těchto částech Prahy, diskutoval o problémech a o možnostech, jak je případně s pomocí Magistrátu řešit.

„Především bych chtěl zdůraznit, že i v těchto městských částech výborně funguje spolupráce radnice s městskou policií i s Policií ČR. Pozitivní je i to, že se postupně daří doplňovat počet strážníků, takže podle tabulkových míst jsou zdejší služebny zajištěné. Což ale neznamená, že do budoucna bychom neměli  v tomto směru co zlepšovat,“ řekl radní Libor Hadrava. 

Z dnešních jednání vzešla také podle radního Hadravy řada podnětů:

Například v Radotíně (Praha 16) působí Sbor dobrovolných hasičů, který spolupracuje s radnicí a bezpečnostními složkami na řešení krizových situací a podílí se i na veřejném životě v této městské části. Nemá však dobré zázemí pro svou činnost – potřeboval by novou či alespoň opravenou hasičskou zbrojnici.

Během návštěvy v Řepích (Praha 17) požádalo vedení radnice o užší spolupráci s Magistrátem hl. m. Prahy v oblasti krizového řízení, zejména v situacích, které se této městské části přímo netýkají, ale uvítali by podrobnější informovanost – například v případě povodní.

V Městské části Praha 18 (Letňany) bylo jedním z hlavních témat zajištění bezpečnosti a veřejného pořádku v souvislosti se zvyšováním počtu obyvatel, radnice by uvítala rozšíření kamer Městského kamerového systému na některé lokality. 

Radní hl. m. Prahy Libor Hadrava se chce setkat s vedením radnic všech 57 pražských městských částí, dosud navštívil Městské části Praha 6, Praha 2, Praha 3, Praha 7, Praha 8 a Praha 1, další na řadě jsou Městské části Praha 15, 20 a 21. Účelem těchto setkání je probrat bezpečnostní situaci v jednotlivých lokalitách a zjistit, kde by spolupráce mezi Magistrátem hl. m. Prahy a jednotlivými městskými částmi mohla být lepší například i v oblasti krizového řízení a prevence kriminality.

„Návštěvy městských částí chci opakovat, abych získal přehled o případných změnách, abych měl i zpětnou vazbu, co se podařilo a co je třeba dále zlepšovat,“ dodal radní Libor Hadrava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…