Hájek (ANO): Převzal stranu v době, kdy se z hrdého modrého ptáka stala zmoklá slepice

08.01.2016 13:42

Projev na 37. schůzi Poslanecké sněmovny dne 8. ledna 2016 k elektronické evidenci tržeb:

Hájek (ANO): Převzal stranu v době, kdy se z hrdého modrého ptáka stala zmoklá slepice
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec ANO za Moravskoslezský kraj Josef Hájek.

panu předsedovi Fialovi rozumím, prostřednictvím pana předsedajícího. Převzal stranu v době, kdy se z hrdého modrého ptáka stala zmoklá slepice. S preferencí 5 %. Nyní usilovným, a to má můj hold, soustavným ohlupováním národa se snaží získat na svoji stranu určitou skupinu živnostníků. Já si myslím, že těch nepoctivých. Já když selským rozumem spočtu nárůst preferencí 3 %, na voličskou základnu je to nějakých 150 tisíc voličů. Takže když jste tady diskutoval, kolik je těch nepoctivých - já si myslím, že je to těch 150 tisíc, kteří se oprávněně obávají toho, že EET se jim bude dívat na prsty. To je můj laický pohled a myslím, že se dalece nepletu.

Navážu na oba. Prosím vás, tohle je jednací řád zastupitelstva Městské části Praha 2, kde je starostkou paní Černochová. Tady v tomto jednacím řádu jsou stanovena stejná pravidla pro všechny. Každý zastupitel, ať je koaliční nebo opoziční, má stejná práva. Není tady žádný nadzastupitel, jak tady máme nadposlance. To mi vadí. Tady máme nadposlance, kteří tady můžou vystupovat kdykoliv, kdekoliv, mluvit o čemkoli atd. V čem je rozdíl? Já jsem se stal také zastupitelem. Bylo mi tady řečeno na začátku, že zastupitelé a poslanci pracují na stejném principu. Ano, s tím souhlasím. Proto je tady nějaký jednací řád, 6 000 obcí a měst, kde pracují s voliči, dodržují jednací řád. Tady jsou limity, dvakrát pět minut, je tam pan Svoboda, jak může opoziční paní Michaela Marksová využívat svého opozičního práva, když je tady přiškrcena. (Pan předsedající upozorňuje na čas.) Tak buď je špatně tento jednací řád na Praze 2 a dalších 6 000 nebo tady náš poslanecký.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.