Hamáček (ČSSD): Já se tradiční ceremonie a slavnostního předávání státních vyznamenání zúčastním

27.10.2016 9:17

Vyjádření předsedy Poslanecké sněmovny Jana Hamáčka k ocenění Jířího Bradyho:

Hamáček (ČSSD): Já se tradiční ceremonie a slavnostního předávání státních vyznamenání zúčastním
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda poslanecké sněmovny Jan Hamáček

Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR dnes ocení pana Jiřího Bradyho za jeho celoživotní postoje. Chceme tak připomenout jeho osud a utrpení, kterým si musel s ohledem na svůj původ projít v době nacistického režimu. Osobně si velmi vážím přínosu pana Bradyho k vzdělávání dalších generací i k obnově demokracie v naší zemi.

Byla to ostatně právě Poslanecká sněmovna, která Jiřího Bradyho na státní vyznamenání navrhla. I proto jsem rád, že v prostorách Poslanecké sněmovny proběhne slavnostní shromáždění, které Jiřího Bradyho důstojně ocení.

Úctu a poděkování si stejně tak zaslouží i řada těch, kterým bude 28. října večer předáno prezidentem republiky státní vyznamenání, a to i s ohledem na skutečnost, že mezi navrhovateli byly obě komory Parlamentu ČR.  Proto jsem se rozhodl zúčastnit se tradiční ceremonie připomínající vznik československého státu a slavnostního předávání státních vyznamenání ve Vladislavském sále. Následné oslavy se účastnit nebudu. Je to můj osobní postoj k událostem posledního týdne.

Byl bych rád, aby slavnostní ceremoniál, který se ve čtvrtek odehraje v prostorách Poslanecké sněmovny, byl vnímán také jako projev úcty k 28. říjnu.

Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR ocení Jiřího Bradyho na svém slavnostním shromáždění, které se uskuteční ve čtvrtek 27. října 2016 v 11:00 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice