Hamáček (ČSSD): Jsou témata, s nimiž můžeme krajům pomoci

12.09.2015 13:17

Předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Jan Hamáček tento týden navštívil Jihočeský kraj.

Hamáček (ČSSD): Jsou témata, s nimiž můžeme krajům pomoci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda poslanecké sněmovny Jan Hamáček

„Hlavními tématy bylo financování oprav silnic druhé a třetí třídy v majetku kraje, úhrada nákladů na kompetence, které přešly z centrální úrovně na kraje, jaderná elektrárna Temelín nebo park Šumava,“ uvedl Jan Hamáček po setkání s hejtmanem Jiřím Zimolou a a radními Jihočeského kraje. 

„Zpětná vazba z krajů je pro práci sněmovny velmi důležitá, proto jsem rád, že se mi daří postupně navštěvovat všechny kraje. Jsou témata, s nimiž můžeme krajům pomoci. Je to například zmíněné přenesení kompetencí. Kraje mají čím dále více povinností aniž by se navyšovaly prostředky, z kterých by se narůstající agenda mohla financovat,“ uvedl předseda PSP ČR. 

Jan Hamáček se v rámci cesty po kraji setkal i se studenty Střední odborné školy a Středního odborného učiliště v Jindřichově Hradci. „Studenti se zajímali jak o hospodářskou situaci a euro, tak o své uplatnění v praxi nebo o maturitu z matematiky,“ upřesnil  Jan Hamáček.

Nemocnici Jindřichův Hradec, kde si prohlédl  oddělení urgentního příjmu, chirurgii nebo porodnické oddělení označil předseda sněmovny jako prototyp moderní nemocnice.

V rámci svého programu navštívil Jan Hamáček i 44. lehký motorizovaný prapor AČR Jindřichů Hradec nebo dodavatele komponentů pro automobilový průmysl - společnost POLLMAN CZ. V průběhu návštěvy kraje se setkal i s řadou zástupců měst a obcí, například se starostou Jindřichova  Hradce Stanislavem Mrvkou nebo starosty Jistebnice a Hodonic. 

Předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček v průběhu volebního období průběžně objíždí jednotlivé kraje České republiky, aby získával cennou zpětnou vazbu od občanů i zastupitelů. Před nedávnem navštívil Kraj Vysočina a ještě v průběhu září přijede do Libereckého kraje. Vždy má na programu kromě setkání se zástupci krajů návštěvu školy, nemocnice, významné místní firmy nebo návštěvu obcí a měst v regionu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…