Hamáček (ČSSD): Moje priority - konec hádek, zjednodušené stanovy a efektivní prosazování programu

15.12.2018 16:09

Krajská konference středočeské organizace ČSSD dnes v Kladně nominovala na předsedu strany současného předsedu Jana Hamáčka. Shodla se na tom jednoznačná většina delegátů.

Hamáček (ČSSD): Moje priority - konec hádek, zjednodušené stanovy a efektivní prosazování programu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Hamáček

Hlavním tématem konference byla příprava na celostátní sjezd ČSSD v březnu v Hradci Králové, na němž budou delegáti volit nové celostátní vedení strany. Středočeští sociální demokraté jednoznačně podpořili předsedu ČSSD Jana Hamáčka, který je zároveň místopředsedou vlády a ministrem vnitra, aby obhajoval post šéfa strany. „Navrhl jsem Jana Hamáčka, jsem rád, že můj návrh jednoznačně podpořili naši delegáti,“ řekl Robin Povšík, předseda středočeské organizace ČSSD.

„Konec hádek, zjednodušené stanovy a efektivní prosazování programu ČSSD, to jsou mé priority v čele strany,“ nastínil Jan Hamáček svou představu, jak by pod jeho vedením měla sociální demokracie fungovat. „Moc si vážím podpory své domovské organizace i pomoci a zázemí, kterou mi poskytla v posledních měsících, kdy strana i česká politika procházely turbulentním obdobím,“ poděkoval Hamáček středočeským sociálním demokratům.

Delegáti konference hodnotili i současnou politickou situaci a postavení ČSSD. „Ukázalo se, že jít do vlády bylo správné rozhodnutí,“ prohlásil Robin Povšík. „Už za prvních několik měsíců se podařilo prosadit řadu konkrétních věcí, například zvýšení penzí nebo rodičovského příspěvku, nemocenská se bude opět vyplácet od prvního dne nemoci, lidem s nejvyšším stupněm postižení se podstatně navýší příspěvky na péči. Na dobré cestě je i zákon o zálohovaném výživném. To by bez ČSSD ve vládě nemělo šanci,“ dodal předseda středočeské ČSSD.

Krajské konference se zúčastnili i kandidáti na místopředsedy strany, současný místopředseda Roman Onderka a ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. Středočeská ČSSD se nakonec rozhodla podpořit jen Jana Hamáčka na předsedu ČSSD a nominace na místopředsedy neudělila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.