Hamáček (ČSSD): S Babišem jsme se dohodli, že si kandidáty nebudeme vzájemně kádrovat

07.06.2018 18:46

Ve středu 6. června byl hostem pořadu Interview ČT24 předseda sociální demokracie Jan Hamáček, který ve vysílání uvedl, že spory v případné koalici hodlá řešit intenzivní komunikací. Spoléhá se také na pojistky, které sociální demokracie prosadila do návrhu koaliční smlouvy mezi hnutím ANO a ČSSD.

Hamáček (ČSSD): S Babišem jsme se dohodli, že si kandidáty nebudeme vzájemně kádrovat
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Jan Hamáček.

"V koaliční smlouvě jich je celá řada. Kromě dohadovacího řízení jsou tam i oblasti, jejichž zákony budou moci být předkládány pouze v koaliční shodě. A pokud ministři ČSSD odejdou z vlády, do týdne má předseda vlády podat demisi,“ zdůraznil.

„Kdybych měl obavy, že nás Babiš hodí přes palubu, tak s ním do vlády nejdu. Strávili jsme vyjednáváním a ústupky hodně času. Nepochopil bych, kdyby to za dva týdny zahodil a vrátil se ke koalici s SPD," prohlásil dále předseda sociální demokracie.

Jan Hamáček se také vyjádřil k požadavku KSČM na zdanění církevních restitucí. „Máme analýzy, že vyplacené částky neodpovídají cenám v jiných restitučních případech a že cena byla nadsazena. To musíme zohlednit. Slíbili jsme voličům, že to budeme řešit, a nejsme tu od toho, abychom předvídali rozhodnutí Ústavního soudu," řekl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce