Hamáček (ČSSD): Uvítal jsem velmi otevřenou debatu o problémech naší armády

09.06.2016 11:45

Předseda Sněmovny navštívil Pardubický kraj.

Hamáček (ČSSD): Uvítal jsem velmi otevřenou debatu o problémech naší armády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda poslanecké sněmovny Jan Hamáček

Diskuze se studenty a starosty, návštěva 43. výsadkového praporu v Chrudimi, nemocnice ve Svitavách nebo prohlídka firmy SVOS, která se zaměřuje na výrobu pancéřovaných a speciálních vozů, to byly hlavní body programu předsedy Poslanecké sněmovny Jana Hamáčka v Pardubickém kraji.

Cestu předseda Sněmovny zahájil ve firmě SVOS. „Mnoho diplomatů, humanitárních pracovníků a vojáků vděčí za svůj život výrobkům firmy SVOS. Myslím, že bychom měli více využívat domácích zbrojařských firem pro státní zakázky,“ uvedl Jan Hamáček při příležitosti návštěvy této společnosti. Po prohlídce firmy následovala debata se studenty přeloučského gymnázia, týkala se zejména zahraniční politiky a bezpečnosti. „Tématem byla zahraniční politika, aktuálně především Brexit a migrační krize. Studenti se zajímali i o práci Poslanecké sněmovny,“ upřesnil Jan Hamáček.

U 43. výsadkového praporu v Chrudimi se předseda Sněmovny seznámil s výcvikem a vybavením jednotky, jejíž příslušníci působí na řadě zahraničních misí. „Mezi těmito elitními vojáky naší armády jsem zaznamenal několik známých tváří. Patřily příslušníkům 3. provinčního rekonstrukčního týmu, se kterými jsem se viděl svého času na základně Shank v afghánském Lógaru. Uvítal jsem velmi otevřenou debatu o problémech naší armády. Vojáci odvádějí skvělou práci a zaslouží si kvalitní vybavení. To bohužel stále není stoprocentní,“ podotkl Jan Hamáček. Následně se při pracovním obědě předseda Sněmovny setkal se starosty obcí s rozšířenou působností z regionu a získal od nich opět velmi cennou zpětnou vazbu pro práci Sněmovny.

V podvečer předseda PSP ČR navštívil tvrz Bouda. „Chtěli jsme ukázat také dělostřeleckou tvrz Bouda, která byla nedávno elektrifikována a máme s ní celou řadu záměrů. Ty jsme také panu předsedovi představili, jelikož se skutečně jedná o unikát a pan předseda je nadšencem do vojenské historie,“ řekl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Druhý den se setkal Jan Hamáček se starostou Moravské Třebové Milošem Izákem. „Moravská Třebová je dobře fungujícím městem. S jejím starostou a s hejtmanem Martinem Netolickým jsme mluvili hlavně o zaměstnanosti a dopravě,“ doplnil předseda Poslanecké sněmovny. Program cesty pokračoval ve zdejší střední vojenské škole. "Práce Sněmovny, migrace a pochopitelně obranná politika byly hlavními tématy otázek studentů této prestižní školy," upřesnil Jan Hamáček.

Návštěvu kraje ukončil předseda PSP ČR v nemocnici ve Svitavách, kde se debatovalo o rozvoji této nemocnice, investicích a platech ve zdravotnictví.

Předseda Sněmovny navštívil Pardubický kraj (8. 6. 2016)
 
Předseda Sněmovny navštívil Pardubický kraj (8. 6. 2016)
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie