Hamáček (ČSSD) se seznámil s problémy Karlovarska

10.09.2014 10:45

Předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček navštívil Karlovarský kraj, kde se setkal s vedením kraje, představiteli Chebu a Ostrova, absolvoval diskusi se studenty ostrovského gymnázia a v neposlední řadě se seznámil s funkčním projektem v obci Dobrá voda, jenž se snaží řešit situaci v této vyloučené lokalitě.

Hamáček (ČSSD) se seznámil s problémy Karlovarska
Foto: Redakce
Popisek: Jan Hamáček

„Nedostatečné dopravní spojení, sociální problémy zejména vyloučených oblastí a přeshraniční spolupráce s Německem – to jsou aktuální témata, která se dotýkají mnoha obci a měst na Karlovarsku a rovněž celého kraje," vysvětlil po své návštěvě Karlovarska Jan Hamáček, předseda Poslanecké sněmovny.

V dopravní oblasti představuje pro kraj i města na Karlovarsku nejdůležitější projekt dostavba rychlostní komunikace R6, která spojí Karlovy Vary a Prahu. Nejproblematičtějšími úseky stávající komunikace jsou tak zvaná úzká hrdla – jedná se o průjezdy obcemi a železniční přejezdy. Dalším významným plánem je propojení s německým Norimberkem železničním koridorem přes město Cheb. Pokud jde o užívání dálnic a rychlostních silnic, hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný prosazuje návrh regionální dálniční známky. Podle Jana Hamáčka může toto opatření pomoci zejména řidičům, kteří cestují uvnitř regionu, a určitě stojí za to je podrobit sněmovní diskusi.

Karlovarsko disponuje poměrně velkým množstvím sociálně vyloučených oblastí, není proto náhodou, že předseda Sněmovny zavítal do Dobré vody, v níž realizuje svůj úspěšný projekt sdružení Český západ. Podle Jana Hamáčka představuje práce sdružení s vyloučenou entitou smysluplnou cestu, která může přinést inspiraci pro vytvoření komplexního přístupu vůči vyloučeným lokalitám. Český západ dnes pomáhá více než 250 lidem a roční rozpočet na sociální projekty se pohybuje kolem 7 milionů korun.

Předseda dolní komory dnes absolvoval také debatu se studenty ostrovského gymnázia, přičemž diskuse se zaměřila na procesní fungování Sněmovny, na současnou mezinárodní bezpečnostní situaci a také na souvislosti kolem ruských sankcí. „Zajímavá a živá diskuse s mladými lidmi vždy přináší osvěžující nápady a inspirativní přístup, pokud mi to čas dovolí, vždy se rád podobných debat zúčastním,“ uzavřel Jan Hamáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…