Hampl (ODS): Kdo lže na billboardech, bude lhát i jinde

21.09.2014 17:16

Předvolební kampaně jednotlivých stran do komunálních voleb začaly. Začaly různě. Někdo beseduje, někdo vsadil na vizuální vjemy voličů.

Hampl (ODS): Kdo lže na billboardech, bude lhát i jinde
Foto: ODS
Popisek: Tomáš Hampl

Z billboardů a plakátů se na nás smějí různí kandidáti. Jejich fotografie jsou doplněny názvy stran a hesly. Těm však nevěnujeme příliš pozornosti. Naše oči přitahují právě ti kandidáti. Jací to jsou pěkní lidé, říkáme si často. Hladcí, upravení, usměvaví. Jistě i pěkně voní.

Kdo však kandidáty zná osobně, často nevěří svým očím. Kroutí hlavou nad rozdílem, který vidí na plakátu a jak toho člověka znají z osobního kontaktu. Je s podivem, jak někteří kandidáti pomocí grafických programů vylepšují  svůj vzhled. To co nebyli ochotni odmakat v posilovně nebo zachránit zdravým životním stylem, rázem mizí pod rukami šikovného grafika. A tak se zeštíhluje, vyhlazuje, omlazuje, odstraňuje,  přidává se jiskra v oku.

Nejvíce mě zaujala bravurní práce grafika na straně NOS, jejíchž plakáty nedávno zaplavili Liberec. A musím konstatovat, že např. Petr Černý od minulého volebního období výrazně omládl. Při bližším pohledu na jeho portrét si říkám: snad alespoň ten nos je jeho.

Je mi celkem jedno, jak kdo nakládá se svým obrazem.  Myslím si ale, že ten, kdo chce vstoupit do politiky, přesvědčuje voliče o svých pravdách, ale není ochoten ukázat svou pravou tvář voličům lže.  A kdo lže na billboardech, bude lhát i jinde.

Tomáš Hampl, ODS Liberec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…