Hampl (Svobodní): Máte dost přátel, kteří kvůli vašemu dítěti udělají bordel na úřadě?

14.05.2015 13:03

Denní glosy Petra Hampla, člena Svobodných.

Hampl (Svobodní): Máte dost přátel, kteří kvůli vašemu dítěti udělají bordel na úřadě?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sociolog Petr Hampl

S postupnou změnou společenského zřízení od demokracie k byrokratické oligarchii je stále víc vidět, jak strašně cenným aktivem jsou přátelé a dobří známí. Pokud by vám úřady zabavily dítě, máte dost přátel, co budou dělat bordel na úřadě, obtěžovat úřednice a třeba jim i vyhrožovat? Máte ve svém okolí dost lidí, o kterých máte jistotu, že vás nikdy neudají, když podnikáte načerno? U kterých můžete nakoupit, nevzít si účtenku a víte, že by vám stejně uznali reklamaci? Před kterými můžete říkat věci, které nejsou politicky korektní a nebudete mít problémy. Kteří pro vás udělají maximum, až si na vás zasedne exekutor? Kteří vám vyběhají protekci, až onemocníte a léky budou na příděl?

A z druhé strany, všimněte si, že obětí úřední zvůle jsou nejčastěji osamělí lidé. Hordě, která drží pospolu, se úředníci raději vyhnou.

Za Husáka jsme se naučili, že sítě vztahových kontaktů jsou největším bohatstvím. V současné Skandinávii je to zrovna tak. Bude to tak i v českých zemích, které se vrací k socialismu. Investice do vztahů je nejlepší investice, jaká se dnes dá udělat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…