Hampl (Svobodní): Za ochranu svobody projevu dolních 90ti procent se nepřidělují dotace, víme?

10.08.2015 10:16

Komentář člena Svobodných, sociologa Petra Hampla:

Hampl (Svobodní): Za ochranu svobody projevu dolních 90ti procent se nepřidělují dotace, víme?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hampl

V Praze včera probíhala nějaká demonstrace, nějaký řečník prohlásil cosi, s čím vláda nesouhlasila, a tak ho přímo z pódia odvedli v poutech. Nevím o tom chlapovi zhola nic a dost možná, že bych jeho vyjádření označil za nechutné. Přesto je takové chování vlády naprosto nepřijatelné. Ale naprosto! O nebezpečnosti jeho jednání nejlépe svědčí, že byl ještě ten den propuštěn. Takhle se nechovali ani komunisté na konci 80. let.

Přitom je v téhle zemi několik opozičních stran, které si říkají pravicové a mají v programu ochranu svobody jednotlivce. Všechny jsou financovány ze státního rozpočtu. Kde jsou? Místopředseda Svobodných Karel Zvára je zaneprázdněn, protože řeší, jak omezit práva členů vlastní strany na svobodné vyjadřování, ostatní předstírají, že neexistují. Amnesty International je v pohodě. Ony se totiž za ochranu svobody projevu dolních 90% nepřidělují dotace, víme?

Píšu to na vysvětlenou pro ty, kdo se diví volebním preferencím současné vlády. Co mají voliči dělat, když mají na vybranou mezi blbým a blbějším? Proč by měli věřit, že ta současná karikatura na opozici myslí i jen malou část svých slibů vážně? Proč by měli věřit, že z nich i jen malou část dokážou prosadit?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…