Hanák (ČSSD): Náročnou stavbu budeme financovat z rozpočtu Jihomoravského kraje a evropských fondů

13.05.2016 21:46

Od příštího týdne začnou dělníci opravovat silnici mezi Podivínem a Lednicí. „Půjde o náročnou stavbu, která kromě samotné rekonstrukce více než 4,6 kilometru dlouhého úseku komunikace II. třídy zahrnuje i opravy pěti mostů. Náklady dosáhnou 70,5 milionu korun. Projekt budeme financovat z rozpočtu Jihomoravského kraje a evropských fondů v rámci Integrovaného regionálního operačního programu,“ uvedl náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro dopravu a majetek Roman Hanák s tím, že stavební práce přesáhnou až do roku 2017 a po většinu doby se obejdou jen s částečnými uzavírkami.

Hanák (ČSSD): Náročnou stavbu budeme financovat z rozpočtu Jihomoravského kraje a evropských fondů
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD logo

Do konce května budou silničáři pracovat na třech úsecích v délce přibližně 100 metrů. „Provoz v nich bude fungovat kyvadlově a řídit jej budou značky upravující přednost protijedoucích vozidel. Přibližně od středy počítáme s postupným vyloučením nákladní dopravy, které potrvá po celou dobu stavby,“ popsal nejbližší průběh oprav náměstek Hanák.

V červnu se rozrostou opravované části do délky. Každá na přibližně půl kilometru. „I v tomto případě bude fungovat provoz kyvadlově, usměrní jej semafory,“ sdělil náměstek hejtmana.

Od začátku července se už oklikou vydají i osobní auta a veřejná doprava s výjimkou autobusů Integrovaného dopravního systému (IDS). „Úplná uzavírka pro veškerý silniční provoz je plánována od začátku července 2016, kdy budou zahájeny práce spojené s technicky náročnými sanacemi svahů a rekonstrukcemi mostů. Tato uzavírka by měla trvat maximálně čtyři měsíce. Celková doba uzavírek pro veřejnou dopravu je smluvně stanovena nanejvýš na 122 dnů,“ upřesnil Hanák a dodal, že objížďka povede přes Rakvice, Přítluky a Bulhary do Lednice. „Po celou dobu stavby se však počítá se zachováním provozu autobusů IDS,“ uzavřel Hanák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

12:12 Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

Konec problémům s opožděnými platbami. To si europoslanci slibují od nové směrnice, kterou schválili…