Hannig (Rozumní): Docent

30.12.2014 19:50

Tak jsem se chtěl stát do Vánoc opět docentem. Určitě si říkáte, “ten člověk se zbláznil”. Ne, nebojte se, nechci se vydat ve svém pozdním věku na akademickou dráhu. Jde úplně o něco jiného.

Hannig (Rozumní): Docent
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hannig

Celý podzim jsem se snažil úporným trápením v podobě běhání na trenažéru a lámáním kostí v posilovně vytvořit rezervu pro nadcházející vánoční přejídání a ochutnávání cukroví. Znáte to, přijdete někam na návštěvu a už to jede: “Musíte ochutnat ještě tohle a tamto…” A já neodolám. Jednak, co se jídla týká, nemám pevnou vůli. A navíc, chutná mi skoro všechno, jak slané tak sladké. A tak se v posledním týdnu roku na třech různých vahách vždy ukazují příšerná čísla. Říkáte si, proč na třech a ne na jedné? Snažím se je totiž “ukecat”, aby ukazovaly méně než je objektivní skutečnost. Občas se jedna z nich splete, ukáže méně, a já těm dvou zbylým zazlívám, že váží špatně.

Letos jsem někdy v průběhu října přišel na to, že 110 kilogramů je až příliš a začal jsem tvrdě pracovat na tom, abych se dostal před Vánoci na hodnoty pod 100 kg, nebo-li, jak my spříznění bojem se svými váhami říkáme, abych byl  “docent” - aby se má váha dostala pod cent.

Jenže, letos se nic v tomto směru nedařilo (ostatně jako každý rok pod různými výmluvami). Jsem zvyklý chodit do posilovny ve dvou, protože dobrovolně bych tam sám nešel, neboť jako sir Winston Churchill pokládám dobrovolné sportování za zkázu těla. Zcela proti modernímu trendu sportování a adrenalinu, se sir Winston se svým anti sportovním přesvědčením, na rozdíl od zdravých sportovních celebrit, dožil vysokého věku.

Můj sparingpartner pro aktivity v posilovně onemocněl a mě se podařilo před jeho onemocněním dostat na váhu 107.  Po jeho uzdravení jsem se dostal na váhu 103. V tu dobu jsem vydal album základních národních písniček “Národní písničky nejenom pro dětičky”, které kdysi nazpívala malá Anuška. Nahrávky jsme digitálně očistili.  I když jsem album vydal pro online distribuci iTunes, tak se mi fyzické CD tak zalíbilo, že jsem se vydal po republice rozvézt album do několika zbylých prodejen, co se ještě zabývají prodejem hudby. A při tom jsem nastydl a onemocněl.

Před Vánoci jsem se "docentem" tedy nestal. A tak, jako my všichni, spříznění bojem proti přibývajícím kilům, musím si dát závazek k Novému roku.  A zdolat hranici 100 kg směrem dolů alespoň v průběhu ledna. Držte mi palce, zhubnout prostě musím. Chci být opět “docent”.

Mgr. Petr Hannig

  • Rozumní
  • Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Hannig

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zelení: Včerejšek byl velmi speciální den

20:03 Zelení: Včerejšek byl velmi speciální den

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na rozhodnutí Ústavního soudu