Hannig (Rozumní): Možná byl zažehnán konflikt s nedozírnými následky

15.11.2020 17:14

Na poslední chvíli byl zažehnán konflikt, který mohl mít nedozírné následy, a naše média řeší prkotinu, že Hůlka poslal poštou zpět metál prezidentu Zemanovi.

Hannig (Rozumní): Možná byl zažehnán konflikt s nedozírnými následky
Foto: Vít Hassan
Popisek: Petr Hannig

Přátelé, je mi smutno z toho, že se tu a ve velkých médiích řeší taková prkotina, že Daniel Hůlka vrátil poštou metál Miloši Zemanovi, a přitom možná byl zažehnán veliký mezinárodní konflikt (o Náhorní Krabach). Pokud by se Rusko postavilo vojensky na stranu Arménie a Turecko na straně Ázerbájdžánu, tak by stálo vojensky přímo Rusko proti NATO, jehož je Turecko členem. Francie sice stojí též na straně Arménie, ale vojensky by se neangažovala.

Anketa

Je v České republice zbytečně moc restaurací?

80%
20%
hlasovalo: 13086 lidí

Samozřejmě je mi líto Arménů, kteří opouštějí své domovy. Ale zase se to stalo tím, že jejich vůdci chtěli změnu, i když si fakticky vládli sami. Vyhlásili formálně samostatnou republiku Arcach. To nemohli naopak Azerové v čele prezidentem Ilhamem Alijevem připustit, protože fakticky je Náhorní Karabach součástí Ázerbájdžánu a byl i v minulosti. Jako prezidentský kandidát jsem byl kontrolovat prezidentské volby v Ázerbájdžánu v roce 2018 a vím, že Karabach byl i tendy velice citlivým místem pro Azery.

Zpět k žabomyší věci. Mimochodem, vůbec se mi nelíbíilo, že Dan Hůlka prezidentu v dopisu tykal. Něco jiného je tykání mezi bývalými členy ČSSD Milošem Zemanem a Frantou Ringem Čechem. V této straně si členové tykají. Pokud vím, tak D. Hůlka v ČSSD nebyl. Prostě mám rád, když se doržuje určitá etiketa, alespoň v písemném styku. Ať už si oprezidentovi myslí kdekdo kdeco, tak je to první občan tohoto státu a mě například ono tykání v písemné formě uráželo.

Viděli jste dnes ráno v TV pořad Život v časech "Panství Downton"? Samozřejmě taková etiketa je v současné době až přehnaná, ale ruku na srdce, nedrží Velkou Británii pohromadě vztah Britů ke své královně a královny ke svým "poddaným"?

Buďme svorní.

(převzato z Profilu)

Mgr. Petr Hannig

  • Rozumní
  • Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • mimo zastupitelskou funkci

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Petr Hannig

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…