Hannig (Rozumní): Na řidiče teroristu platí jediné, včas použitá zbraň

05.06.2017 21:45

Ať už se jedná o terorizaci islámu či islamizaci terorismu je zcela jedno. Už toho bylo zkrátka dost. Prosazuji už od roku 2002 zrušení zákona o nepřiměřené obraně.

Hannig (Rozumní): Na řidiče teroristu platí jediné, včas použitá zbraň
Foto: Archiv PH
Popisek: Petr Hannig, předseda Strany zdravého rozumu

A to jsem ještě nevěděl, jak předvídavý jsem byl. Tehdy jsme zažili útoky letadel v rukách teroristů na dvojčata v New Yorku, na Pentagon. Vyhazování vlaků do povětří, to bylo o něco později v Madridu. O nějakém používání zcela nevinného automobilu jako zbrani v ruce teroristy nebylo ještě vůbec nic známo.

Ovšem tento způsob teroru je jeden z velmi, velmi nebezpečných. Tajné služby těžko mohou odhalit, co se děje v hlavě nějakého magora, který není internetem napojený na teroristickou síť a nemusí to být pouze radikální muslim. Už jsme si to zažili i u nás v ČR, v Chomutově. Televizní příklady táhnou.

Jak jsem z médií vyrozuměl, řidič úmyslně najížděl do zaparkovaných aut a do lidí. Občan, snad bývalý příslušník ozbrojených složek, (ono je vlastně jedno zda to byl bývalý či stávající příslušník ozbrojených složek), mající legálně v držení zbraň, řidiče výstřely zastavil tak, že řidič byl na místě mrtvý.

Nikdo z těch, na které najížděl, nezahynul. Díky akci střelce. A to je dle našeho právního řádu problematické. Musí nejdříve zemřít nevinní lidé, aby byl zásah osvoboditele legální?

Možná, že mi někteří z diskutující vyčtou, že neinterpretuji záležitost z Chomutova věrně. Ono však nejde o tuto konkrétní záležitost. Jde o princip a změnu naší legislativy. Je třeba předefinovat krajní nouzi. Pokud ten, který použije násilí proti někomu, kdo násilí koná a zabrání tak tomu, aby byly zničeny životy nevinných lidí, neměl by být vůbec stíhán.

Nejhorší je, že se bojí takto razantně zasahovat i policisté, muži zákona. Obávám se, že londýnský případ by u nás probíhal jinak. Že by policisté zvažovali, zda střílet tak, aby teroristy zneškodnili zabitím. Možná by je zneškodnili jinak, a teroristé by ve vězení byli pro své ideové spolubratry hrdiny a získali by pro „svatou“ věc teroru další mladé muže.

Ve válečné době a četnost teroristických útoku tomu naznačuje, je třeba větší razance ze strany těch, kteří jsou zatím téměř bez ochrany. Zachovejme proto náš zákon o možnosti se ozbrojit, nepodlehněme EU, která žene své občany vstříc tragédii, jako ovce na porážku, nepodlehněme jí v otázce přijímání budoucích potenciálních teroristů. Celá Evropa musí přestat s politikou korektnosti. Je totiž ve válce se sebevražednými šílenci.

Zrušme zákon o nepřiměřené obraně. Každá obrana, týkající se ohrožení našeho života je totiž přiměřená. Upravme zákon o krajní nouzi tak, aby umožňoval odvážným jednotlivcům zasáhnout účinně a razantně proti útočníkům na nevinné lidi.

Petr Hannig

Mgr. Petr Hannig

  • Rozumní
  • Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.