Hannig (Rozumní): Ne že tu nejsou. Přicházejí. Zjišťují...

30.10.2016 7:32

Zatímco média a politici u nás řeší bouři ve sklenici vody, v Praze se zatím objevuje něco, co může mít dalekosáhlé důsledky.

Hannig (Rozumní): Ne že tu nejsou. Přicházejí. Zjišťují...
Foto: Archiv PH
Popisek: Petr Hannig, předseda Strany zdravého rozumu

V neděli jsem se byl projít po městě. Hned ráno tři vousatí mladíci ve věku kolem 20 let, evidentně blízkovýchodního typu stojí na chodníku a nehodlají přejít po přechodu. Pouští napřed auto. Kdo byl v Orientu ví, že nějaké dávání přednosti chodcům tam rozhodně nepěstují. Nemyslím tím bohaté státy Perského zálivu, ale právě ty státy v rozvalu, odkud do Evropy za lepším přicházejí ilegální migranti.

Jejich cílem jsou zatím bohaté státy Západu a Severu.

Ovšem ty nejsou nafukovací. V Německu je například 170 000 „uprchlíků“, kteří azylovým řízením neprošli, nebo zatím neprošli, a oficiálně uprchlíky uznáni nejsou. Mají tak zvaný status „Duldung“ nebo-li trpění, zatímní snášení. Někteří se pohybují neevidováni po Německu, někteří berou malou podporu Duldunggeld – peníze pro ty, kteří jsou trpěni, ale jelikož máme Schengen a žádné kontroly na hranicích, tak se objevují i v Praze. Jsme vlastně první z neprozkoumaných teritorií na ráně. Těmi, pro ilegální migranty, neprozkoumanými teritorii myslím středo a východoevropské země.

Proč by ne. Praha má skvělou pověst – za Duldunggeld si tu mohou mladí muži užít. A při tom užívání zjistí, že Praha a vůbec Česká republika by nemusela být marné místo pro život. Už tu je předvoj krajanů, drogových deelerů, operujících kolem Václavského náměstí, v Čelakovského sadech i jinde. Také halalfood se tu dá všude pořídit. Víra by zdejším pobytem netrpěla. A naše sociální a hlavně zdravotnické systémy nejsou také k zahození.

Poslouchal jsem rozhovor na veřejnoprávním rozhlase s někým z asociace zdravotních pojišťoven, který důrazně varoval před náporem migrantů na náš zdravotní systém, který je nejštědřejší z celé EU. Moderátorka na něj neustále dorážela, že přece nemůžeme být tak necitelní, že musíme pomáhat a on jí vypočítával, kolik miliard by to všechno stálo a že by to naše zdravotní pojišťovnictví neuneslo a zhroutilo by se. Přirovnával nápor migrantů na štědrý německý a švédský sociální systém. Něco podobného by se mohlo stát s naším zdravotním systémem. Když už moderátorka neměla munici proti jeho naprosto suchým a nepopulistickým argumentům, tak řekla něco v tom smyslu, ale on tu skoro žádný uprchlík není. Ano to slavné argumentační: ...“a kolik jsi tu viděl uprchlíků?“.

Já jich tu neděli viděl dost. Husté plnovousy s vyholenými hlavami. Nevím, co to má znamenat na mladících z Orientu. Už v EU žili asi déle a byli očividně majetnější než ti z rána.

Jaké mám řešení? KONTROLY NA HRANICÍCH S NĚMECKEM. Kdo nemá platné doklady umožňující volný pohyb po EU, okamžitě zpět do Německa! Nechci nic nelegálního. Pouze striktně dodržovat zákony a ujednání EU, ty zákony a ujednání, které tak brutálně porušila německá kancléřka jejím „slavným“ vítacím: „Wir schaffen es“. Tak ať to dokáží, ale bez nás.

Nemám nic proti zde legálně žijícím cizincům, nemám nic proti žádnému náboženství, chci jenom, aby jsme zde mohli žít relativně klidně a bezpečně. Abychom mohli i nadále řešit takové „pro život našich občanů zásadní věci“ jako koho pozvat či nepozvat na Hrad, komu dát či nedat vyznamenání.

Psáno pro blog.idnes.cz

Mgr. Petr Hannig

  • Rozumní
  • Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.