Hannig (Rozumní): Nebezpečné přílivy Středozemního moře

09.06.2014 10:05

Za první čtyři měsíce tohoto roku připlulo ze severní Afriky více než 47 tisíc ilegálních imigrantů. Za celý minulý rok to bylo pouhých 16 tisíc. Je to důsledek násilného ukončení Kaddáfiho režimu, který i když měl mnoho nedostatků, měl jednu obrovskou zásluhu. S Italií měl domluvu, že bude hlídat dlouhé Libyjské pobřeží, aby nelegální imigraci do Evropy zamezil.

Hannig (Rozumní): Nebezpečné přílivy Středozemního moře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hannig

Stále více se dozvídáme o  zvěrstvech, které v teroristy dobytých severních územích Sýrie páchají noví vládci na tamním obyvatelstvu. Ukřižování těch, co se nechtějí podřizovat. Vytrhávání vnitřních orgánů zaživa atd. O těchto excesech se vyjadřovali v jednom z našich deníků kriticky ojedinělí islámští vědci ze zemí, kde je islám vládnoucím náboženstvím. A my opět stojíme na straně těchto „vzbouřenců“, proti vládci, který jakž, takž zachovával svobodu vyznání pro občany Sýrie. Sám jsem mluvil a Damašským patriarchou Řehořem III, který byl na návštěvě v ČR. Na jeho tiskové konferenci nebyl jediný novinář z jakéhokoliv významnějšího média. On mluvil třeba o zničení starověkého aramejského města Maloula, chráněného UNESCEM, které vzbouřenci zničili během jednoho dne.

V Súdánu je odsouzena k smrti žena, které je její sňatek, protože si vzala za muže křesťana, posuzován jako cizoložství. Rodit musí na podlaze s nohama spoutanýma řetězy. Navíc, i když žila pouze s matkou, která je křesťanka a byla vychovávána v křesťanské výchově. Jenže ženy nemají v těchto komunitách žádné právo. Takže i když její otec s rodinou nežil – povinné vyznávání náboženství se tam řídí podle pokrevního otce.

V Pákistánu ukamenovali dívku, jenom proto, že si nevzala otcem vybraného ženicha. A mohlo by se psát nekonečně dále, třeba o ženských obřízkách, o tom, že odklon od islámu je trestán smrtí.....

Je mi zatěžko takto psát. Já sám jsem měl mnoho přátel, kteří vyznávají islám. Jsou mi sympatická jejich některá ustanovení. Například ta týkající se obdarovávání chudých, přepisů pro přípravu jídel, předpisů nabádajících, že se děti mají ve stáří starat o své rodiče. Jsem nábožensky velice tolerantní. Budhismus vyrovnává člověka se sebou samým prostřednictvím meditací, konfucianismus ctí pracovitost atd. atd.

Svět se ale změnil. Je nutné chránit si naši civilizaci. Je na ni útočeno ze všech stran a hlavně z vnitřku.

Imigranti, připlouvající na vratkých bárkách vzbuzují oprávněnou lítost a soucítění s tragickými následky mnohých těchto plaveb. Jenže jejich potomci už nebudou v žádném případě cítit sebemenší vděk za to, že je naše společnost přijala a svými sociálními programy umožnila v Evropě přežít. Tak jako ve Francii, či Belgii budou tito potomci imigrantů většinovou společnost nenávidět a útočit na ni při každé příležitosti. Navíc demograficky nad sekulární většinovou společností brzy prostě zvítězí počtem dětí.

Evropa se musí bránit. Už teď. Každý nelegální imigrant musí být bezodkladně dopraven zpět. Evropa už si začíná nebezpečí uvědomovat – alespoň ve Francii, kde je s tímto faktem konfrontována velice znatelně. U nás zatím spíme. Ale pozor! Nebezpečné vlny přílivu ze Středozemního moře mohou doplout i do naší české kotliny vlivem připravovaných evropských zákonů o rovnoměrné distribuci uprchlíků.

Mgr. Petr Hannig

  • Rozumní
  • Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • mimo zastupitelskou funkci

reklama

autor: Petr Hannig

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

18:09 Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke globální krizi.