Hanousek (SZ): Zelení, Piráti a Změna jdou v Hradci Králové společně

17.06.2014 8:49

V letošních podzimních komunálních volbách se bude v Hradci Králové ucházet o přízeň voličů koalice Strany zelených, Změny pro Hradec s podporou Pirátů.

Hanousek (SZ): Zelení, Piráti a Změna jdou v Hradci Králové společně
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Anketa

Pro komunální volby v Praze se formují nová hnutí. O jakém jste doposud slyšeli?

7%
hlasovalo: 2309 lidí
Kromě lídra Adama Záruby budou čelo kandidátky tvořit stávající zastupitel za Změnu pro Hradec Martin Hanousek (SZ), dále Jiří Čermák (SZ), který v současném období působí v komisi pro rodinu a sociální prevenci, František Křelina (polit. hnutí Změna) působící ve výboru zastupitelstva pro územní plánování a rozvoj města či Olga Kramářová (nezávislá) zastupující Změnu pro Hradec ve finančním výboru zastupitelstva města. Své zástupce bude mít na kandidátní listině i Česká pirátská strana. Všichni čelní kandidáti nabízejí zkušenosti, které získali v současném volebním období při aktivní práci pro město, byť v opoziční roli.

„Změna pro Hradec si před čtyřmi lety dala za cíl změnit tehdejší nedýchatelnou atmosféru v našem městě a zastavit neudržitelný způsob vládnutí v Hradci Králové plný arogance, přehlížení zájmů občanů a podivných, neprůhledných a nedemokratických praktik. I když došlo k určitému zlepšení oproti letům 2006-2010, stále situace v Hradci Králové není dobrá a cíl koalice Změny pro Hradec s dalšími stranami zůstává stejný jako před čtyřmi lety. I nová koalice poskytne široký prostor kandidátům nestraníkům a aktivním osobnostem občanského života ve městě.“, přibližuje cíle lídr kandidátky Adam Záruba.

„Myslím, že při dosavadní práci v zastupitelstvu jsme prokázali, že politiku na komunální úrovni lze dělat i bez vlivů lokálních kmotrů a zákulisních politických obchodů a s maximálním nasloucháním zájmům veřejnosti. Za ty čtyři roky jsme načerpali velké množství zkušeností, jak to v zastupitelstvu i na městě chodí, zjistili jsme kdo je kdo, a jaké vztahy zde panují. Přesto jsme se nezařadili do „party hochů, co spolu chodí“ fungující napříč ostatními politickými stranami v zastupitelstvu. Nabízíme, stejně jako v předchozích volbách, změnu poměrů ve městě, dnes však s podstatně většími zkušenostmi.“, hodnotí dosavadní působení v zastupitelstvu dvojka kandidátky a předseda hradecké organizace Strany zelených Martin Hanousek.

„Opět čas od času slýcháme od občanů našeho města, že v Hradci Králové není koho volit. Domnívám se, že tomu tak není a že dosavadní zastupitelé Změny pro Hradec i jejich aktivní kolegové za ty čtyři roky svojí aktivitou prokázali, že Změna pro Hradec a Strana zelených s podporou Pirátů bude dobrou volbou. Koalice chce usilovat i nadále hlavně o hlasy občanů, pro které je hlavní prioritou kvalita a kultura prostředí ve kterém žijí.“, dodává kandidátka Olga Kramářová.

„Volební spolupráce čtyř subjektů včetně Pirátů dává občanům Hradce Králové šanci na větší veřejnou kontrolu nad hospodařením města a zapojení obyvatel do rozhodování. Poslední vývoj kolem zákona o Registru smluv ukazuje, že přes četné sliby stále není v Poslanecké sněmovně vůle prosazovat protikorupční opatření na celostátní úrovni. Proto je nutné pracovat na jejich prosazení na komunální úrovni, což Změna pro Hradec činí již od roku 2010.“, uzavírá Stanislav Štipl, předseda krajského sdružení Pirátů v Královéhradeckém kraji.

Mgr. Martin Hanousek

  • SZ
  • krajinný ekolog a zastupitel města Hradec Králové
  • městský radní

reklama

autor: Zeleni.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

13:04 Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 ke kratomu.