Hanousek (Zelení): Město rozdá testy na koronavirus učitelům

10.09.2020 7:37

V rámci prevence město rozdá hradeckým učitelům v základních a mateřských školách až 1300 jednorázových testů na koronavirus. Samotné testování je poté v režii učitelů po dohodě se sjednanými lékaři.

Hanousek (Zelení): Město rozdá testy na koronavirus učitelům
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Martin Hanousek (SZ), jednička na kandidátce koalice SZ a Pirátů za podpory politického hnutí Změna a nezávislých osobností ze spolku Změna pro Hradec

Smyslem této akce je zmapovat situaci ve školách a prevence s cílem zachovat výuku, zatím jsou stále v provozu všechny mateřské i základní školy.

„Nejde o žádné plošné testování z důvodů nákazy či ohniska v některé z našich škol. Chceme, aby učitelé měli v případě podezření možnost okamžitého testu a tím co nejrychlejší zpětné vazby, tak abychom chránili jejich kolegy a především děti. Proto jsme mezi hradecké učitele jak do základních, tak mateřských škol začali distribuovat testy na koronavirus, které město převzalo od Královéhradeckého kraje. Testování si pak musí učitele zajistit sami po dohodě se svými lékaři,“ říká náměstek primátora pro oblast školství Martin Hanousek. Situace ohledně výskytu onemocnění covid-19 je na hradeckých školách zatím příznivá. „Děláme maximum pro to, aby byla výuka zachovaná, všechny školy zůstávají v provozu. Co se týče dalších opatření, tak jejich nastavení na jednotlivých školách jsme ponechali na ředitelích. K dispozici jsou dětem každopádně desinfekce, snažíme se také koordinovat pohyb ve školách tak, aby se jednotlivé třídy zbytečně nesetkávaly,“ doplňuje náměstek Hanousek. Ředitelé škol mohou nastavit také pravidla pro nošení roušek v budově, při hodinách je však děti nosit nemusí.

Mgr. Martin Hanousek

  • SZ
  • krajinný ekolog a zastupitel města Hradec Králové
  • městský radní

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…