Hanušová (TOP 09): Stále více seniorů se stravuje ve školních jídelnách

12.09.2017 10:19

Školní jídelny kromě žáků nasytí také stále více seniorů. Od začátku letošního roku to na Praze 6 bylo 240 lidí, kteří se takto stravují. Obědy v rámci programu aktuálně vydává osm základních škol, nejvíce seniorů navštěvuje ZŠ Pod Marjánkou - 54, na druhém místě je ZŠ Petřiny-sever s 51 seniory.

Hanušová (TOP 09): Stále více seniorů se stravuje ve školních jídelnách
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Pro všechny seniory je stanovena pevná cena 50 Kč za oběd. Rozdíl mezi touto cenou a skutečnými náklady (68 – 88 Kč) školám doplácí MČ Praha 6. Pro školní rok 2017/2018 jsou to tyto školy: ZŠ Červený vrch, ZŠ Dědina, ZŠ Emy Destinnové, ZŠ Hanspaulka, ZŠ Na Dlouhém lánu, ZŠ Norbertov, ZŠ Petřiny-sever a ZŠ Pod Marjánkou.

„Mezi seniory jde o oblíbený typ stravování, mnozí z nich by totiž jinak připravovali pokrm jen sobě, což není ani praktické, ani pohodlné. Jsme rádi, že se nám školy do tohoto programu samy hlásí, díky tomu není problém uspokojit poptávku,“ říká Milena Hanušová /TOP 09/, radní pro sociální politiku a zdravotnictví.

Zatímco v roce 2011 bylo za celý rok školám za obědy doplaceno 390 tisíc korun, za celý loňský rok už to bylo téměř 730 tisíc korun. Za první pololetí bylo seniorům vydáno 15 655 obědů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…