Hartmann (R2014): Dejte tentokrát přednost skutečným odborníkům?

07.10.2014 19:45

Proč pořád volit stejné strany a politiky? Nedáte tentokrát přednost skutečným odborníkům?

Hartmann (R2014): Dejte tentokrát přednost skutečným odborníkům?
Foto: RESTART 2014
Popisek: RESTART 2014

Někdy se říká, že dětská duše je čistá a bezelstná. Když dítě doroste do určitého věku, rozčiluje většinu rodičů jedinou otázkou: „Proč?“. Je to vlastně geniální otázka. Ať dá rodič jakoukoliv odpověď, vždy se dítě může znovu zeptat: „... a proč?“

Podobně se ptá asi spousta z nás, a to často v souvislosti s politikou a kroky, které činí politici a úředníci. Proč jsou nově postavené silnice klopené na opačnou stranu, než je logické a správné? Proč nemohou být uklizené ulice, proč člověk unavený z celého dne v práci musí stát v hromadném dopravním prostředku nad smradlavým bezdomovcem, který navíc určitě nemá platnou jízdenku. A proč není nikdo, kdo by takového člověka vykázal a donutil ho respektovat předpisy a obyčejné očekávání běžného občana? Proč se pořád hovoří o korupci, úplatcích, aférách, ale neřeší se naprosto obyčejné věci, které dokáží zpříjemnit a usnadnit život většině obyvatel Prahy? Proč jsou rozbité chodníky, po kterých se nedá dlouhá léta chodit? A takto se můžeme ptát a hledat odpovědi do nekonečna.

V čem je tedy zakopaný pes? Řekl bych, že v tom, že spousta lidí, kteří se dostanou po volbách k moci, se přestane zajímat o běžné věci, ale chtějí spasit svět. Jednak proto, že se jim jednoduše zalíbí moc, a jednak proto, že najednou začnou mít pocit, že vše, co je dříve štvalo a co chtěli zlepšit, je dnes pod jejich rozlišovací úroveň. O čem to ale svědčí a o co vlastně jde? Jde o osobnost člověka a o jeho organizační schopnosti. Můžete řídit tisíc lidí, a přesto musíte být schopen dohlédnout až na toho posledního pracovníka.

Znovu mi tedy vyvstávají otázky: „Proč?“

- Proč jsou voleni lidé, kteří za celou svoji kariéru nebyli schopni udělat nic z toho, co slíbili?
- Proč jsou ve vedoucích funkcích lidé, kteří nemají vlohy na to řídit ostatní?
- Proč tedy volit pořád stejné strany a stejné politiky?

Hnutí RESTART 2014 si klade za cíl řešit právě ty záležitosti, které budou mít jasné a srozumitelné výstupy a budou se věnovat všemu podstatnému ke zkvalitnění života všech Pražanů.

Mgr. Ing. Pavel Hartmann, MBA,
kandidát hnutí RESTART 2014 do zastupitelstva hl. m. Prahy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: RESTART 2014

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce