Hašek (ČSSD): Ministr Chládek vyzdvihl spolupráci kraje s místními univerzitami

29.10.2014 19:08

Odpolední program jihomoravské návštěvy ministra školství Marcela Chládka ve čtvrtek 23. října 2014 směřoval do Brna jako metropole vědy, výzkumu a inovací.

Hašek (ČSSD): Ministr Chládek vyzdvihl spolupráci kraje s místními univerzitami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

„Začali jsme ve vědeckovýzkumném centru AdMaS Vysokého učení technického, konkrétně stavební fakulty. Toto centrum by do budoucna mělo poskytovat služby například v oblasti zkoumání stavebních materiálů nebo stavebních konstrukcí.  To vidím jako příležitost pro českou veřejnou správu, mj. jak pro krajské správy a údržby silnic tak pro stát jako investora. Jde o to, abychom v rámci výběrových řízení  a následné realizaci veřejných zakázek v dopravních stavbách měli také účinnou kontrolu toho, jak kvalitní práce nám byla dodána, že to, co se používá, odpovídá nejen projektům, ale i  všem technickým a technologickým zvyklostem,“ řekl hejtman Michal Hašek.

Posledním bodem  návštěvy ministra školství na jižní Moravě byla Mendelova univerzita. „Diskutovali jsme o práci této vysoké školy, o aktuálním zaměření a profilu jejich studentů, protože se zde už zdaleka nevyučují jen zemědělské a lesnické obory.  Vedení školy představilo také svůj školní lesní závod ve Křtinách, školní statek v Žabčicích, hovořili jsme o spolupráci mezi krajem a Mendelovou univerzitou v oblasti vinařství a vinohradnictví. Návštěva byla krátká, ale intenzivní. Pan ministr si odnesl řadu poznatků z Jihomoravského kraje a chtěl by na tuto návštěvu navázat zhruba do dvou měsíců a bude se moci seznámit se stavem středního a základního školství na jižní Moravě,“ řekl jihomoravský hejtman Michal Hašek.

Ministr Chládek při hodnocení své návštěvy jižní Moravy vyzdvihl propojení školského systému od mateřských škol až po vysoké školství a vědu a výzkum. „Chci také poděkovat za spolupráci krajské samosprávy s místními univerzitami, kterou si chválili rektoři vysokých škol, se kterými jsem dnes jednal,“ zdůraznil ministr Chládek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Michal Hašek

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…