Hašek (ČSSD): Mráz nepřichází z Kremlu, ale z TOP 09

01.04.2010 13:28

Program strany TOP 09 je nevídanou ukázkou pohrdání obyčejnými lidmi.

Hašek (ČSSD): Mráz nepřichází z Kremlu, ale z TOP 09

ČSSD považuje volební program strany TOP 09 za nevídanou ukázku pohrdání obyčejnými lidmi. Podobné arogance a proklamací odtržených od reality jsme v České republice nebyli svědky od listopadu 1989. Nesmyslné strašení státním bankrotem této straně slouží jako ospravedlnění politiky, která prospívá jen úzké skupince nejbohatších a která hrozí uvrhnout většinu společnosti na pokraj chudoby.

Ještě hrozivější je fakt, že o šetření na lidech hovoří Miroslav Kalousek, tedy jeden z hlavních viníků zadlužení ČR. Jako ministr financí Topolánkovy vlády zadlužil Kalousek naši zemi o 300 miliard jen za roky 2008 a 2009. A je spojen i megalomanskými projekty v hodnotě stovek miliard korun, které mohou situaci ještě zhoršit. Stačí připomenout vyrovnání s církvemi za 270 miliard, ekologickou superzakázku za 120 miliard či zbytečné elektronické viněty, díky kterým si firma Kapsch přijde na 12 miliard korun. Dnes Kalousek chce, aby na jeho neschopnost dopláceli obyčejní lidé a zaplatili mu ji zmrazenými důchody a poklesem platů o 10%, jak navrhuje. To ČSSD nikdy nepřipustí.

ČtěteKonkurence tvrdě kritizuje volební program TOP 09

Ukazuje se, že stejně jako Petr Nečas byl vždy hlavním mozkem ODS, Miroslav Kalousek je architektem programu TOP 09. Karel Schwarzenberg funguje jako mucholapka na voliče bez reálného vlivu na směřování této strany.

Mluvil-li Miroslav Kalousek o boji s korupcí, okamžitě se musel každému vybavit jeho přítel Richard Háva, šéf firmy Omnipol, která za Kalouskova působení na ministerstvu obrany získávala miliardové zbrojní zakázky bez řádných výběrových řízení. Celou tragikomedii dokresluje to, že vedle Kalouska stála při prezentaci programu Vlasta Parkanová. Tedy bývalá ministryně obrany, za jejíhož působení byly (slovy Mirka Topolánka) všechny nákupy zbraní "cinklé". "Protikorupční" boj TOP 09 je tedy příslovečné ustanovení kozla zahradníkem.

Samostatnou hororovou kapitolou jsou návrhy TOP 09 v oblasti zdravotnictví. Zvýšení spoluúčasti pacientů z 16 % na 24 % způsobí, že pro mnoho občanů bude lékařská péče prakticky nedostupná. Poradce TOP 09, bývalý slovenský ministr zdravotnictví Rudolf Zajac, z jehož drakonických reforem se Slovensko dodnes vzpamatovává, je naprosto odtržen od reality. Tvrdí, že náklady na léčení chřipky nejsou ničím, co by kohokoliv zruinovalo. Dokazuje tak, že nemá ponětí o tom, jaké jsou životní poměry širokých vrstev českých lidí, důchodců a rodin s dětmi.

Dále čtěteEkonomové chválí volební program TOP 09. Narozdíl od jejích rivalů

Další zdravotnický "expert" TOP 09 Pavelka fakticky přiznal, že se bude platit vše, tedy snad s výjimkou léčby rakoviny a vážných operací. Takováto prohlášení, z nichž běhá mráz po zádech, TOP 09 diskvalifikuje ze seriózní debaty o budoucnosti České republiky. Bohužel se potvrdila veškerá varování ČSSD ohledně zdravotnického programu Kalouskovy strany. Zdravotnictví dle TOP 09 je hazardování s lidskými životy.

ČSSD rovněž absolutně nesouhlasí s dalšími asociálními návrhy TOP 09, jako je 10% snížení platů státních zaměstnanců, zmrazení důchodů či zrušení přídavků na děti. Tato opatření, stejně jako většina dalších z dílny "nejlepšího ministra financí Evropy" Kalouska, vrací Českou republiku do 18. století.

ČSSD vyzývá občany, aby přišli k volbám a tomuto smutnému scénáři zabránili. Jinak bude platit, že mráz již nepřichází z Kremlu, ale z TOP 09.

Michal Hašek
předseda Asociace krajů ČR

ČSSD - Cesta z krize 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…