Hašek: Kraj bude spolupracovat s Fotbalovou asociací ČR při vzniku mládežnických akademií

21.11.2014 13:07

Na konkrétních krocích při spolupráci Jihomoravského kraje a Fotbalové asociace ČR při vzniku fotbalových akademií mládeže se dnes ve čtvrtek 20. listopadu 2014 v Brně dohodli hejtman Michal Hašek s trenérem fotbalové reprezentace ČR Pavlem Vrbou.

Hašek: Kraj bude spolupracovat s Fotbalovou asociací ČR při vzniku mládežnických akademií
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Hejtman Michal Hašek s trenérem fotbalové reprezentace ČR Pavlem Vrbou

„V jednotlivých krajích zahájí svoji činnost regionální centra, ve kterých se budou soustředit ti nejtalentovanější mladí hráči. Dnes jsme si nastavili základní prvky spolupráce, věřím, že za dva měsíce už budou jasné subjekty, které se na ní budou podílet. Pod dohledem krajských trenérů chceme vybrat nejlepší třináctileté hráče z celého regionu a dostat je do středisek, kde se jim budou věnovat trenéři od pondělí do čtvrtka,  od pátku do neděle pak budou se svými mateřskými kluby,“ uvedl Pavel Vrba. „Na tato krajská střediska navážou národní akademie, kde se soustředí špičkoví mladí hráči, kteří by tvořili základ mládežnických reprezentací České republiky. Chceme jít cestou, kterou nastoupily již dříve  evropské země, například Německo či Belgie, abychom dokázali vychovat nového Pavla Nedvěda či Petra Čecha,“ zdůraznil trenér fotbalové reprezentace.

„Jihomoravský kraj nyní vytipuje základní školu, která by byla partnerem projektu a dvě či tři střední školy zřizované krajem, kde by byly otevřeny třídy pro mladé fotbalisty. Půjde o vytipování příslušné sportovní infrastruktury, nabídky internátního ubytování, jsme také připraveni na podporu formou stipendií, učebních pomůcek a podobně. Nechceme, aby umístění do mládežnické fotbalové akademie znamenalo zátěž pro rodinu mladého sportovce. Tyto nepřímé náklady na sebe vezme kraj. Budeme usilovat, aby v Brně byla nejenom regionální část, ale i národní fotbalová akademie pro Moravu. Na tom budeme spolupracovat také se Statutárním městem Brnem,“ řekl hejtman Michal Hašek.

Jak dodal koordinátor Fotbalové asociace ČR pro státní a veřejnou správu Zdeněk Bursa, nepůjde jen o sportovní prostředí a výchovu prvoligových fotbalistů, ale také zajištění kvalitního vzdělání těchto mladých sportovců.

reklama

autor: Kr-jihomoravsky.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…