Hašek: Nekandiduji, ale na ČSSD se nevykašlu

04.01.2017 5:30

Do roku s letopočtem 2017 jsem vstoupil s mojí rodinou po 14 letech nikoliv jako vrcholový politik, ale jako řadový občan, který pracuje v soukromém sektoru. Přiznávám, že jako založením člověk politický samozřejmě sleduji dění v domácí i zahraniční politice a tu více, tu méně peprně je především doma (k radosti rodiny) komentuji.

Hašek: Nekandiduji, ale na ČSSD  se nevykašlu
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

Loňské krajské volby a jejich výsledek jsem přijal po předchozích 4 úspešných volbách sněmovních i krajských jako výzvu vzít si sportovní terminologií oddechový čas. Po 8 letech exekutivy v čele Jihomoravského kraje ČR a Asociace krajů ČR je to, myslím, celkem pochopitelné. Měl jsem možnost několik týdnů po přechodu do "normálního" života přemýšlet také o své budoucnosti v politice - v letošním roce se nebudu ucházet o žádnou pozici volenou sjezdem ČSSD ve vedení strany ani nezvažuji kandidaturu za ČSSD do Poslanecké sněmovny. Věřím, že řadě stranických přátel tímto prohlášením udělám opravdovou a nefalšovanou novoroční radost a opustí je mučivé zlé sny o tom, že by mohli být kupříkladu překroužkováni. To však neznamená, že se na ČSSD nyní vykašlu, šel jsem se sociální demokracií mnohokrát nahoru a jsem sociálním demokratem připraveným pomáhat i v nadcházejících velmi těžkých a tvrdých měsících a letech. 

Hned po volbách jsem převzal spoluodpovědnost za volební výsledek a nečekal jsem od své strany žádnou politickou trafiku.Vrátil jsem se ke své profesi-k právu,které jsem navzdory pomluvám o rychlokvašce plzeňského typu vystudoval v letech 1994-1999 v řádném denním magisterském studiu na Právnické fakultě Masarykovy univerzity v Brně(titul Mgr.), a doplnil v roce 2010 rigorozní zkouškou a obhajobou rigorozní práce (titul JUDr.) na slovenské VŠ Sládkovičovo. Pracuji nyní jako advokátní koncipient a moje práce mne baví. Zůstal jsem neplaceným poradcem prezidenta Miloše Zemana a je mi ctí panu prezidentovi dávat doporučení týkající se regionální politiky. 

Proč Vám zde toto vše píši? Stále více nových pracovních úkolů a výzev bude pro mne logicky znamenat ústup z veřejného prostoru včetně komentování politiky zde na facebooku. Pokud tím některé z Vás zklamu, omlouvám se,ale nechci být příčinou ani záminkou útoků na ČSSD a na její nejvyšší představitele do březnového sjezdu ani po něm. Své názory a doporučení budu prezentovat primárně na stranických fórech ČSSD, bude na členech a funkcionářích, zda je osloví a využijí v následujících měsících před volbami do Poslanecké sněmovny. Jedno však říkám veřejně už teď-stojím za prezidentem Milošem Zemanem a pokud se rozhodne znovu kandidovat,budu nejen v ČSSD,ale také všude,kde mám kontakty včetně komunální,profesní a spolkové sféry,prosazovat podporu jeho kandidatuře. V ČSSD považuji v takovém případě za přirozené podpořit stávajícího prezidenta stranou,jejímž úspěšným předsedou a premiérem Miloš Zeman byl. 

Děkuji ještě jednou všem,kteří jste mi v uplynulých letech drželi palce v dobrých i špatných časech, také těm, kteří se mnou sice nesouhlasili,ale vedli slušnou diskusi založenou na argumentech. Poznal jsem v čase mého působení ve vrcholové politice v Praze i v té regionální na jižní Moravě řadu zajímavých a šikovných lidí-nejen politiků,ale také představitelů veřejných a výzkumných institucí, spolků, stavovských organizací,firem i jednotlivců,kterých si pro jejich práci a výsledky velmi vážím. 

Přeji nám všem v osobním i pracovním životě úspěšný rok. Jaký si jej uděláme my sami, takový bude.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě