Hašek: Onálepkovat desítky tisíc občanů vlastního státu není fér

14.03.2023 18:09 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k reakci prezidenta Pavla na oficiální informace o sobotní demonstraci během návštěvy Slovenska

Hašek: Onálepkovat desítky tisíc občanů vlastního státu není fér
Foto: Archiv ČSSD
Popisek: Emeritní hejtman a předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek

Výrok pana prezidenta Pavla v dnešní bratislavské diskusi nepovažuji za šťastný. Onálepkovat desítky tisíc občanů vlastního státu na základě incidentu několika desítek militantních lidí po skončení demonstrace není fér.

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49427 lidí

Jsem přesvědčen, že drtivá většina účastníků sobotní demonstrace na Václavském náměstí přišla vyjádřit svůj nesouhlasný názor na nynější vládní politiku. Nepřišli se rvát s Policií ČR či páchat výtržnosti. Asi jsou teď sami překvapeni, v co se závěr demonstrace zvrhl, jak to celé bylo nešťastně komentováno svolavatelem a dnes vysvětleno Policií ČR.

Pro všechny naštvané lidi, kteří se však nechtějí stát jen kulisami či diváky v něčí hře, mám doporučení. Občansky se angažovat je správné, chce to v dnešní době kuráž. A jen doufám, že stejnou kuráž konečně najde tradiční česká levice a také odbory.

Není normální, aby v tak sociálně a ekonomicky napjaté době provozovaly jen kabinetní politiku nebo jen rozesílaly bezzubé tiskové zprávy, které většinou končí v redakčních spamech či rovnou koších, protože už nikoho nezajímají.

Oživit skutečnou levici bez liberálních miliardářů v pozadí a zaktivizovat odbory chce spolek Nespokojení. Připojíte se i vy? Pro další informace mrkněte ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO podpoří opatření na úsporu energie ve firmách, připraveno je pět miliard

8:05 Ministr Síkela: MPO podpoří opatření na úsporu energie ve firmách, připraveno je pět miliard

Podpora komplexních projektů na instalaci obnovitelných zdrojů energie, zelených střech nebo zařízen…