Hašek: Pane primátore, věřím, že společně nalezneme cestu k zajištění budoucnosti Grand Prix ČR

13.05.2015 19:48

Hejtman Hašek požádal brněnského primátora o zaslání kompletní zprávy o výsledku auditu ve společnosti Automotodrom Brno.

Hašek: Pane primátore, věřím, že společně nalezneme cestu k zajištění budoucnosti Grand Prix ČR
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

Vážený pane primátore,

s potěšením jsem zaznamenal Vaši aktivitu k podpoře Grand Prix České republiky. Věřím, že stejně jako Jihomoravský kraj i Vy osobně a hnutí ANO, které reprezentujete, máme zájem na maximální transparentnosti a efektivnosti vynakládání veřejných prostředků, kterými stát, kraj či město zabezpečí budoucnost Grand Prix České republiky. Zároveň si Vás dovoluji upozornit na platné právo Evropské unie a České republiky, které limituje možnosti veřejné podpory soukromým subjektům, včetně pořadatelů soukromých sportovních akcí.

Zaznamenal jsem Vaše vyjádření o závěrech auditu společnosti Automotodrom Brno, a.s. Předpokládám, že audit zadalo statutární město Brno a byl hrazen z veřejných finančních prostředků. Vážený pane primátore, dovoluji si Vás tímto požádat o zaslání kompletní zprávy o výsledku předmětného auditu.

Věřím, že naše vzájemná komunikace vyjasní sporné otázky týkající se organizace a financování Grand Prix České republiky a že společně nalezneme cestu k zajištění budoucnosti sportovní akce, která svým významem přesahuje hranice města Brna i Jihomoravského kraje.

S pozdravem

JUDr. Michal Hašek
hejtman Jihomoravského kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…