Hašek: Ťokovy výroky jsou skandální, ať rezignuje

22.09.2016 18:48

Asociace krajů ČR je pobouřena výroky ministra dopravy Dana Ťoka na adresu krajů a oprav krajských silnic.

Hašek: Ťokovy výroky jsou skandální, ať rezignuje
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

Dnes v Lidových novinách patřících jeho stranickému šéfovi A.Babišovi uvedl, že kraje nedostanou příští rok od státu na krajské silnice ani korunu. Jeho rétorika je obdobná výrokům Petra Nečase či Miroslava Kalouska směrem ke krajům, ovšem v době pravicových vlád, které s kraji válčily.

Ministr dopravy vzkazuje lidem mimo velké metropole spojené dálnicemi, že jsou občany druhé kategorie, pro které není ochoten najít ve vybraných daních souvisejících se silniční dopravou ani jedinou korunu. Stát přitom vybírá a ponechává si 100%vynos ze spotřební daně z pohonných hmot i silniční daň od podnikatelů. Není to ovšem jediný faul Dana Ťoka - díky zpackanému tendru na mýto přišel stát o další možné výnosy a zejména kraje jsou dále postiženy záplavou kamionu objíždějící a ničící silnice nižších tříd mimo zpoplatněné dálnice. Vázne i možnost čerpání fondů EU kraji na nákup vlaků pro zajištění regionální železniční dopravy, namísto toho Dan Ťok přichází s nesmysly typu "státní půjčovny vlaků". Za absolutní výsměch občanům považujeme po Ťokově skandálním odmítnutí pomoci krajům s opravami silnic billboardy hnutí ANO s přísliby nových dálnic, silnic a obchvatů. Na ty jsou potřeba peníze a beton, z koblih nepostavíme totiž ani jediný centimetr dopravní infrastruktury a neopravíme ani jeden výmol v krajských silnicích. Asociace krajů ČR proto vyzývá ministra dopravy Dana Ťoka k okamžité rezignaci.

Michal Hašek,  předseda  Asociace krajů ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

17:04 Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.