Haškovcová (ŘN): Kde se berou?

02.01.2017 4:28

Tuto otázku si kladu od chvíle, kdy se na Evropu a nejen na ni, valí jeden teroristický útok za druhým. Kde se berou ONI, ochotní nechat na sobě vybuchnout pás s výbušninou.

Haškovcová (ŘN): Kde se berou?
Foto: Řád národa
Popisek: Řád národa

Kde se berou ti, kteří najíždějí náklaďáky do davu anebo, tak jako nyní, se převlečou do masek a jdou postřílet nevinné civilisty. Kde se v nich probouzí ta nenávist a čím a kým je živená?

S těmito otázkami jsem si řekla, že pokud chci bojovat s nepřítelem, a ONI nepřítelem jsou, pak je třeba jej poznat. Některé kruhy se nám snaží namluvit, že Islám je mírumilovné náboženství, vlastně to nejmírumilovnější na světě. A tváří se u tohoto tvrzení tak, že se ještě pokouší o úsměv. Nu pokud je tomu tak, pak budou jistě modlitby v mešitách plné slov míru, lásky a vzájemného porozumění.

S touto myšlenkou jsem vstoupila na stránky Muslimské obce v Praze a otevřela si přepis páteční modlitby z 23. 12. 2016. Je to období, kdy v našich kostelích probíhají mše plné odpuštění, uklidnění a vzájemného pochopení, úcty a pokory. Je to období, kdy do kostelů chodí i lidé, kteří v jiném období do kostela nejdou a jsou třeba i ateisté, ale k blížícímu se Štědrému dni chtějí nasát tu atmosféru klidu a míru.

Kdo by očekával, že v muslimské mešitě bude stejná a nebo podobná atmosféra, krutě by se mýlil. Přepis modlitby Šejcha Ahmada Rajaba hovoří za vše. Celá modlitba je vlastně o válkách a bojích. O prohrách nevěřících a vítězství muslimů. Nikde v této modlitbě nenaleznete slova o vzájemné toleranci a úctě mezi muslimy a křesťany natož pak úcty k životu ateistů.  Jsou zde připomínány odkazy z Koránu na proroky a jejich kázání o nutnosti bojovat s nevěřícími viz např.: Cílem šajtána a ostatních nepřátel islámu je vyhladit skupinu správně vedených věřících. Alláh však řekl (ve významu): „A Alláh nedá nevěřícím možnost zvítězit nad věřícími.“ (4:141). Ibn Kathír řekl ve výkladu tohoto verše: „Tzn., že jim Alláh nedovolí na tomto světě, aby je zcela vyhladili, což nevylučuje, že občas mohou nevěřící některé věřící porazit, avšak konečný výsledek bude na tomto i na onom světě vždy ve prospěch věřících.“

Celá modlitba je pak korunována tímto výrokem: A nakonec, nemůžeme v těchto dnech nepřipomenout našim bratrům a sestrám, že jako muslimové nesmějí napodobovat nemuslimy v některých věcech, jako jsou například oslavy jejich svátků. Povinností každého muslima je držet se pevně svého náboženství, Prorokovy sunny a tradice prvních generací, nechť je Alláh s nimi spokojen.

Odkaz na celou modlitbu naleznete zde: http://www.praha-muslim.cz/preview.htm?khotbaId=430

Skutečně máte pocit, že se tito lidé chtějí integrovat do naší společnosti? Že zde s námi chtějí žít v míru? Že po takovýchto a podobných psychických masážích se nesebere další z nich, nesedne do kamiónu nebo nepůjde s výbušninou na první stanici metra? Ještě stále máte pocit, že se nás to netýká? Že v našem hlavním městě existuje komunita lidí, která naslouchá těmto slovům a bude s námi nevěřícími žít dle našich zákonů?

Odpovězte si každý sám, dle svého vědomí a svědomí, já jsem si již odpověděla.

Barbora Haškovcová

  • SNS
  • V politice nesmí scházet vůle uskutečňovat vize...
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…