Havlová (VV): Pokud bude zákon o dětské skupině schválen, zlikviduje užitečné organizace

29.10.2014 11:36

Sněmovna bude tento týden hlasovat o vetu pana prezidenta k zákonu o dětské skupině. Tento zákon, se bohužel, ukazuje jako naprosto nevyhovující.

Havlová (VV): Pokud bude zákon o dětské skupině schválen, zlikviduje užitečné organizace
Foto: VV
Popisek: Olga Havlová

Problém je v tom, že návrh velmi nešťastně definuje dětskou skupinu a měl by se vztahovat v podstatě na všechny organizace a spolky, které s dětmi pracují.

Ve své podstatě, tak jak je předložen, by měl zákon platit pro každého, kdo poskytuje jakoukoliv pravidelnou péči o děti – a to takřka v jakékoliv podobě. Tedy v rodině, která má více jak 2 děti, by mohly být považovány už za dětskou skupinu.

Stejná pravidla by tak platila jak pro ty, kdo poskytují každodenní péči, tak i pro ty, kteří se věnují dětem ve volném čase a například pořádají jednou za čas výlet do přírody.

Pokud byl tento zákon schválen v předloženém znění, úplně nesmyslně by se zregulovaly všechny organizace dětí a mládeže, které u nás dlouhodobě a bezproblémově organizují volný čas pro děti – ať už se jedná o skauty, ochránce přírody nebo dětské kluby.

Házet tyto organizace do jednoho pytle a požadovat po nich plnění různých předpisů a regulí, mi přijde nesmyslné. Myslím, že bychom měli být naopak pyšní na to, že tu máme tak pestrou nabídku rozličných aktivit pro naše děti. Rozhodně nemohu souhlasit s tím, abychom tyto organizace a kluby zahrnuly do špatně definovaných paragrafů zákona o dětských skupinách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…