Hejma (My, co tady žijeme): Na takovou špínu bych nejraději nereagoval, ale musím

08.10.2014 9:22

Volební boj není selanka a místo glazé rukaviček můžeme očekávat spíš ty boxerské. Někdy je ale ještě v nich ukryto a použito něco navíc. Není to předmět, je to vlastnost. Nebo charakteristika. Ubohost, zákeřnost, pomluva, sprostota... Vyberte si. To všechno najdete v pamfletu, který "někdo" v Praze 1 šířil do schránek. Petr Hejma je přesvědčen, že zmanipulovaný rozhovor s vulgárním a lživým textem, který se měl tvářit jako „opravdový“ nelze nechat bez reakce.

Hejma (My, co tady žijeme): Na takovou špínu bych nejraději nereagoval, ale musím
Foto: STAN
Popisek: Petr Hejma

Na letáčku je "rozhovor" s Vámi, a podstrčené odpovědi, zaskočilo vás to? A myslíte, že to patří do volební kampaně?

"My o tom víme již delší dobu. Byli jsme upozorněni na to, že se šíří maily po radnici Prahy 1. Kdosi převzal z webových stránek můj rozhovor a dal tam své upravené odpovědi. Naštěstí jsou tak vulgární a nesmyslné, že každý hned pozná, že neodpovídám já. Není to ani parodie, ani konkurenční argumentace, je to jen ubohá špinavost, která je již za hranou … Mně politicky neublíží, naopak řada lidí mne kontaktovala a vyjádřila svou podporu.“

Jako kandidáti ale musíte leccos vydržet, ne?

"Smutné je, že nejde jen čistě o volební boj. Já i mí spolukandidáti musíme leccos překousnout a vydržet. A jsme na to připraveni. V tomto případě se však ocitáme mimo pravidla obvyklého volebního klání. Smutné je, že si to údajně posílali nejdříve zaměstnanci úřadu MČ včetně kanceláře starosty a nejsmutnější to, že někdo pojal tenhle blábol jako objednávku, nechal vytisknout, vložit do jiného volebního materiálu a roznést do schránek. Voliče by asi úsměv přešel, kdyby znali detaily."

Jak se chystáte na věc reagovat?

Kdyby to byla Samozřejmě inteligentní parodie, tak bych ji přešel. To ke kampani občas patří. V tomto případě jsem však podal trestní oznámení. Není možné nechat takový způsob jednání bez potrestání! Věřím, že nebude nijak složité vypátrat, kde dokument původně vznikl a odkud byl šířen ... Možná bude nakonec přece jen legrace!"

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce