Hejma (STAN): Z úřadu Prahy 1 vinou Čižinského odešla řada kvalitních odborníků

13.01.2020 17:33

Krajský výbor hnutí Starostové a nezávislí Praha chápe důvody výpovědi koaliční smlouvy na Praze 1 a respektuje rozhodnutí svých zástupců vytvořit nový funkční formát poté, co selhaly všechny snahy vyřešit koaliční krizi na půdorysu stávající koalice, způsobenou manažerskými a profesními selháními starosty Pavla Čižinského (Praha 1 Sobě).

Hejma (STAN): Z úřadu Prahy 1 vinou Čižinského odešla řada kvalitních odborníků
Foto: tan
Popisek: Petr Hejma, bývalý starosta Prahy 1

Dle zástupců hnutí STAN a dalších stran provázejí Pavla Čižinského po celou jeho dobu ve funkci starosty MČ Praha 1 vážná manažerská selhání, zejména v personálním zajištění fungování úřadu. Radnici trápí vysoká fluktuace zaměstnanců a odchod zkušených dlouholetých zaměstnanců.

„Pana starostu Čižinského jsme na vážnost situace upozorňovali již na podzim minulého roku. V listopadu se celá věc dostala na veřejnost otevřeným dopisem pirátského radního Davida Bodečka. Poté, co selhala všechna jednání a všechny pokusy o řešení této krizové situace na půdorysu stávající koalice a pan starosta Čižinský neprojevil žádnou sebereflexi, byli jsme nuceni vypovědět koaliční smlouvu. Činnost úřadu je kvůli jeho neschopnosti vést radnici zcela paralyzovaná a doplácejí na to především občané Prahy 1. Proto jednáme s dalšími stranami o vytvoření nové koalice a zajištění hladkého chodu radnice,“ říká 1. místostarosta Petr Hejma (STAN).

Vypovězení koaliční smlouvy je důsledkem neúspěšného dohadovacího řízení, které nastalo po zveřejnění dopisu radního Davida Bodečka (Piráti) adresovaného starostovi Pavlu Čižinskému 20. listopadu, ve kterém vyjmenovává nedostatky jeho působení a žádá jejich nápravu, jinak hrozí rezignací.

„Mezi největší pochybení pana starosty Čižinského patří především velmi vysoká fluktuace zaměstnanců, včetně odchodu zkušených vedoucích odborů. Na jejich místa jsou často dosazování lidé z řad podporovatelů Prahy Sobě. Z úřadu odešla řada kvalitních odborníků,“ dodává Petr Hejma.

To dle pozorovatelů má vliv na chod celého úřadu. Mezi zaměstnanci panuje beznaděj, únava, pocit marnosti a nedůvěra.

Krajský výbor STAN Praha proto podpořil své zástupce, aby na radnici MČ Praha 1 hledali nejlepší možné východisko z této situace.

„Důvěřujeme Petru Hejmovi, že bude zárukou pokračování společných projektů s Hlavním městem Prahou, jako je například zavedení nových tramvajových tratí na Václavské náměstí, boj proti přebujelému hazardu, devastačním účinkům masového turismu, regulace dopravy v centru a dalších projektů. Věřím, že zástupci STAN budou zárukou toho, že se na radnici Prahy 1 žádné mafiánské praktiky nevrátí,“ říká předseda pražské organizace Starostů a nezávislých a náměstek primátora Petr Hlubuček.

„Projekty s hlavním městem Prahou budeme i nadále intenzivně řešit, a to i díky symbióze s našimi gesčními radními na magistrátu. Teď konečně začneme například ve spolupráci s radní Hanou Kordovou Marvanovou řešit legislativně oblast hazardu. Právě tento problém ležel dlouhou dobu u starosty Čižinského v šuplíku,“ uzavírá Petr Hejma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…