Hejma (STAN): Zastavili jsme valorizaci nájemného a dali možnost odsunu plateb za nájmy podnikatelů

28.03.2020 9:20

Praha 1 ve spolupráci s hlavním městem Prahou chystají balíček opatření úlev malým podnikatelům a živnostníkům

Hejma (STAN): Zastavili jsme valorizaci nájemného a dali možnost odsunu plateb za nájmy podnikatelů
Foto: STAN
Popisek: Petr Hejma

Praha 1 ve spolupráci s Hlavním městem Prahou vytvořily pracovní tým odborníků, kteří v těchto chvílích pracují na detailním materiálu, který se zaměřuje na jednotlivé obory v oblasti podnikání a rozpracovává potřebné úlevy, které jim vykompenzují škody, které vznikly v souvislosti s vládními opatřeními spojenými s onemocněním COVID-19.

„Okamžitě jsme zareagovali a přijali jsme na Radě městské části Praha 1 usnesení, ve kterém jsme zastavili valorizaci nájemného, dali možnost odsunu plateb za nájmy podnikatelů a v návaznosti na vládní opatření a na opatření hlavního města Prahy zveřejníme v co nejkratší době soubor pomoci pro podnikatele, který pomůže podnikatelům překonat toto nelehké období,“ říká starosta městské části Praha 1 Petr Hejma.

„Na území naší městské části je největší množství zaregistrovaných živnostníků a podnikatelů, proto Praha 1 i ve spolupráci s radním hlavního města Prahy pro oblast majetku Janem Chabrem již zahájila jednání s profesními sdruženími, jako je Hospodářská komora hl. m. Prahy a další asociace a profesní sdružení podnikatelů, i s jednotlivými podnikateli,” uvádí radní Karel Grabein Procházka, který má oblast podpory podnikání ve své gesci.

Anketa

Vadí vám vládní nařízení, ať lidé během karantény nejezdí na chaty a chalupy?

9%
91%
hlasovalo: 25930 lidí

„Připravili jsme opatření, abychom předešli tomu, že současná zdravotnická krize bude mít likvidační dopad na ekonomické činnosti ve městě. Nyní je nutné se zaměřit na různé obory individuálně a v každé městské části zvlášť a v součinnosti s vedením radnice,“ dodává radní pro majetek hl. m. Prahy Jan Chabr.

Dne 17. 3. přijala rada městské části Prahy 1 usnesení s opatřeními jako je například odklad nájemného v nebytových prostorách městské části, zrušení sankcí z nezaplacení nájemného a byly pozastaveny valorizace nájemného za nebytové prostory a byty. V tuto chvíli se připravují návrhy, jak tato opatření zkonkretizovat, urychlit a zacílit na konkrétní potřeby podnikatelů.

Balíček opatření bude znám na počátku dubna. Zároveň se zaměří i na obyvatele, kteří se v důsledku opatření dostali do finanční nouze. V tuto chvíli je probírán s příslušnými odbory samospráv a průběžně reaguje na další vládní opatření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.