Hejtman Běhounek: Apeluji na zodpovědnost každého občana

12.09.2020 11:17

Podruhé v tomto týdnu se sešla Bezpečnostní rada Kraje Vysočina, aby zhodnotila epidemiologickou situaci v regionu.

Hejtman Běhounek: Apeluji na zodpovědnost každého občana
Foto: Redakce
Popisek: Jiří Běhounek (ČSSD)

Podle krajských hygieniků zatím není třeba přijímat další mimořádná opatření nad rámec celostátně platných, v případě Vysočiny nejde v tuto chvíli o komunitní přenos nemoci. „Nárůst počtu nemocných je ale signálem, že občané by se měli začít chovat zodpovědněji. Minimálně to znamená důsledně nosit roušku v uzavřených prostorech, omezit hromadná setkání a akce, a to i rodinného charakteru, a v případě lékařského ošetření vždy pravdivě uvést svůj aktuální zdravotní stav,“ apeluje na veřejnost hejtman Jiří Běhounek.

Situace v Domově pro seniory v Humpolci v Lužické ulici, kde budou až do 23. září vypomáhat příslušníci Armády ČR, se nyní stabilizovala. „Rád bych touto cestou vyjádřil Generálnímu štábu Armády ČR velké poděkování za rychlou pomoc v humpoleckém domově. Díky vojákům jsme se nedostali do kritické situace při zajištění péče o klienty domova. Navíc dobrou zprávou je, že zdravotní personál nabídly do Humpolce jako výpomoc krajské domovy pro seniory v Havlíčkově Brodě a v Mitrově," sdělil hejtman Jiří Běhounek.

Bezpečnostní rada kraje dnes odsouhlasila nákup další 20 000 kusů odběrových setů. Před několika dny byla také rozšířena služba pro všechny, kteří jsou indikováni k odběru. Osoba, které byl proveden výtěr, byla dosud informována SMS zprávou pouze v případě negativního výsledku, ostatní čekali na telefonický kontakt od pracovního krajské hygieny. Nyní jsou rozesílány zprávy i s pozitivním výsledkem testu s příslušnými pokyny.

Kraj Vysočina také zajistí 6 000 ks roušek a respirátorů pro studenty Vysoké školy polytechnické Jihlava, kteří chodí na praxi do krajských nemocnic, zejména do Nemocnice Jihlava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce