Hejtman Běhounek: I letos dostanou všichni prvňáčci na Vysočině bezpečné KUFŘÍKY

17.08.2020 9:15

Už devátým rokem si prvňáčci na Vysočině z prvního školního dne odnesou kromě nových zážitků také dárek v podobě bezpečného kufříku Kraje Vysočina.

Hejtman Běhounek: I letos dostanou všichni prvňáčci na Vysočině bezpečné KUFŘÍKY
Foto: Redakce
Popisek: Jiří Běhounek (ČSSD)

Malí školáci v něm mimo jiné najdou veselou cyklolékárničku se Zajícem, maskotem Kraje Vysočina, který dětem připomene důležitá telefonní čísla na složky Integrovaného záchranného systému, reflexní pásek a přívěsek, reflexní vestičku, reflexní pytlík na přezůvky, vystřihovánky, omalovánky, pastelky, papírové hodiny, zábavnou dětskou knihu Ferda v autoškole od BESIPU. Chybět nebude ani časopis Pastelka s krajskou tematikou bezpečného pohybu dětí ve škole a v přírodě.

„Kraj Vysočina se bezpečnosti dětí věnuje systematicky již několik let, a to v mnoha oblastech. Vzrůstající počet dětských úrazů, ať už v silničním provozu nebo při běžných sportovních a herních aktivitách, je patrný nejen v době letních prázdnin, ale také při návratu do školních lavic,“ říká hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek s tím, že nejvíce jsou ohrožení žáci prvních tříd, kteří se začínají pohybovat v silničním provozu bez doprovodu rodičů.

I proto Kraj Vysočina pokračuje s projektem "Bezpečně do školy i do přírody", díky kterému se mohou všichni prvňáčci na Vysočině těšit z kufříku určeného nejen pro začátek školního roku. „Projekt má děti motivovat k bezpečnějšímu chování nejen při cestě do školy, ale i v přírodě, při sportu a při mimoškolních aktivitách,“ dodal hejtman kraje Jiří Běhounek.

Projekt Bezpečně do školy i do přírody doprovází vysočinské prvňáčky do škol už devátým rokem. Za jeho realizací stojí nejen Kraj Vysočina, ale i firmy z regionu, kterým není bezpečnost dětí lhostejná. Partnery projektu jsou mimo Kraje Vysočina také například společnosti NET4GAS, EKO-KOM, Yashica, ČEZ, MANN FILTER, GORDIC, Jaroměřická mlékárna, BESIP, Kronospan.

Kufříky budou v některých školách předávat členové Rady Kraje Vysočina. V ostatních školských zařízeních se příjemné povinnosti ujmou třídní učitelky a učitelé. Kufříky se dostanou ke všem prvňáčkům na Vysočině, včetně prvňáčků v malotřídkách a speciálních a praktických školách. Kraj jich rozdělí zhruba šest tisíc kusů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…