Hejtman Běhounek: Přesvědčujeme přesvědčené

05.04.2015 17:55

Třebíčská výzva s odezvou

Hejtman Běhounek: Přesvědčujeme přesvědčené
Foto: Redakce
Popisek: Jiří Běhounek (ČSSD)

Hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek se v Třebíči zúčastnil konference Umíme postavit 5. blok v Dukovanech včas?, na které podepsal tzv. Třebíčskou výzvu. Dokument adresovaný Vládě České republiky shrnuje požadavky zástupců regionu na jeho budoucnost v souvislosti s dostavbou Jaderné elektrárny Dukovany. „I když tady v Třebíči přesvědčujeme přesvědčené, je dobré, že hlas z regionu je stále silněji slyšet,“ řekl na středeční konferenci Jiří Běhounek. K výzvě se přidali i někteří vysočinští poslanci a senátoři.

Ve výzvě je silný apel na vládu, aby co nejdříve schválila Státní energetickou koncepci a vytvořila dostatečné účinné legislativní nástroje k realizaci Národního akčního plánu jaderné energetiky.

„Rozšíření Jaderné elektrárny Dukovany se řadí mezi stěžejní téma, jehož řešení bude mít stěžejní dopad na region. Samozřejmě nám jde o pozitivní dopady a zajištění dalšího rozvoje regionu,“ poznamenal krajský radní Petr Krčál.

Zapojení českého průmyslu do přípravy a realizace nových projektů jaderných zdrojů v ČR je podle účastníků konference důležité z hlediska udržení a rozvoje zkušeností českého průmyslu, z pohledu využití domácího potenciálu a je to také možnost expanze českých firem do zahraničních projektů. K Třebíčské výzvě se přidal i prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý, který na konferenci potvrdil, že výstavba pátého bloku je klíčová pro udržení pokračování výroby v Dukovanech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…