Hejtman Běhounek: V krajském zastupitelstvu děláme skutečnou politiku

10.01.2016 15:20

Slovo hejtmana

Hejtman Běhounek: V krajském zastupitelstvu děláme skutečnou politiku
Foto: Redakce
Popisek: Jiří Běhounek (ČSSD)

Na prahu nového roku 2016 se pro nás nic zásadního nemění. Máme jediné předsevzetí – pokračovat v solidní práci pro naše občany. Schválili jsme rozpočet, který by nám měl stačit na všechny aktuální úkoly. Díky dobrému hospodaření nevytváříme žádné dluhy. Na rozdíl od rozpočtu státu, jenž pořád své zadlužení zvyšuje.

Hodně se v poslední době diskutovalo o rozpočtech měst a obcí. Konkrétně o tzv. rozpočtovém určení daní – tedy o tom, jaký má být jejich podíl – tedy s jakou částí peněz od státu mohou počítat. Jako hejtman podporuji návrh, který vyplývá z naší dohody se Svazem měst a obcí, aby od 1. ledna 2017 platila nová úprava o zvýšení podílu měst a obcí.

Tento rok nás čekají krajské volby. Už teď mohu bilancovat sedm let vedení Kraje Vysočina sociální demokracií a svého působení ve funkci hejtmana. Spokojeností mne naplňuje především skutečnost, že se nám daří dělná spolupráce všech subjektů podílejících se na fungování Vysočiny. Mohu srovnávat. V poslanecké sněmovně nejednou ztrácíme čas a energii žabomyšími stranickými i osobními spory, zkrátka politikařením. V krajském zastupitelstvu děláme skutečnou politiku. Také nemáme na vše shodné názory, ale řešíme v něm racionálně věcné problémy. Za to bych rád všem členům zastupitelstva už teď poděkoval.

Věřím, že tato praxe se nezmění ani po volbách a že i v novém období bude kraj společně s městy a obcemi hledat schůdné cesty k zajištění dobrého života na Vysočině.

Jiří Běhounek
hejtman Kraje Vysočina

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …