Hejtman Bernard: Izrael je velmi inspirativní země

04.11.2017 22:47

Velvyslanec Státu Izrael v České republice pan Daniel Meron se v pátek 3. listopadu setkal s hejtmanem kraje Josefem Bernardem a náměstkyní hejtmana Ivanou Bartošovou. Jednalo se o zdvořilostní setkání v rámci cest pana velvyslance po krajích a při té příležitosti se hovořilo také o plánované cestě zástupců Plzeňského kraje do Izraele.

Hejtman Bernard: Izrael je velmi inspirativní země
Foto: archiv Josefa Bernarda
Popisek: Josef Bernard

Plzeňský kraj je podle slov pana velvyslance jeden z posledních, který ještě nestihl za dobu svého působení navštívit, ale soukromě již v Plzni několikrát byl. Velvyslancem Státu Izrael se pan Daniel Meron stal březnu letošního roku. V úvodu setkání hejtman Josef Bernard zmínil velmi vřelé vztahy mezi Plzeňským krajem a Izraelem a připomněl také svoji návštěvu v Muzeu Dr. Šimona Adlera na Šumavě.

„Plzeňský kraj se velmi zajímá o to, jakým způsobem Izrael přistupuje k inovacím nebo ke vzdělávacím projektům ve školství. Rádi bychom proto Izrael navštívili a poznali, jak Izrael postupuje v oblastech jako je školství, zdravotnictví nebo hi-tech technologie. Je to velmi inspirativní země," uvedl hejtman.

Pan velvyslanec přislíbil pomoc při zorganizování návštěvy zástupců kraje v Izraeli a doporučil také kontaktovat českou ambasádu v Tel Avivu, která je schopna doporučit a zprostředkovat konkrétní setkání. Konkrétní termín návštěvy na setkání nepadl, ale bude předmětem jednání s ambasádou. Dále se hovořilo o zaměstnanosti a nedostatku pracovních sil v České republice, o směřování a rozvoji průmyslu, struktuře obyvatelstva, vzdělávání a rekvalifikaci pracovníků.

Na závěr návštěvy se pan Daniel Meron podepsal do pamětní knihy a vzájemně si s hejtmanem předali drobné dárky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.