Hejtman Bubeníček: Kraj má v plánu zřídit do budoucna více záchytných stanic

01.12.2017 10:28

V areálu teplické nemocnice by do budoucna mohla fungovat protialkoholní záchytná stanice. Po prvním neúspěšném výběrovém řízení právě na provozovatele této stanice se na přípravě možného provozu záchytky dohodli na společném jednání hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, předseda představenstva Krajské zdravotní Jiří Novák a generální ředitel společnosti Petr Fiala. Záměr zřídit záchytnou stanici právě v areálu nemocnice v Teplicích projednalo a schválilo ve středu 29. listopadu 2017 představenstvo Krajské zdravotní.

Hejtman Bubeníček: Kraj má v plánu zřídit do budoucna více záchytných stanic
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Bubeníček (KSČM)

„Snažíme se zprovoznit novou záchytnou stanici již od roku 2011. Několik let jsme čekali na změnu zákona, která by nám umožnila tuto službu znovu registrovat. Novela již sice vzešla v platnost, ale do posledního výběrového řízení se nikdo nepřihlásil. Ústecký kraj tedy nyní hledá nejvhodnější řešení spolu s Krajskou zdravotní, která je největším poskytovatelem zdravotní péče v našem kraji,“ uvedl po jednání hejtman Oldřich Bubeníček. Záchytnou stanici v současné době musí suplovat oddělení Emergency v jednotlivých nemocnicích, čímž citelně zatěžují jejich provoz. „Poskytování specifických zdravotních služeb je strategickou potřebou Krajské zdravotní pro komplexní zajištění poskytovaných služeb ve stávajícím spektru. Předpokladem pro fungování je zajištění kvalifikovaného zdravotnického personálu v požadovaném počtu,“ zdůraznil Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní.

Celý záměr je zatím zcela na začátku a o konkrétní podobě provozu se zatím bude ještě jednat. Ústecký kraj mezitím již vyhlásil druhé výběrové řízení na zřízení záchytné stanice, do čtvrtka 30. listopadu, kdy končil termín podání nabídek, se nikdo nepřihlásil. „Kraj má v plánu zřídit do budoucna více záchytných stanic. Nyní jsme ale velmi rádi, že nám krok Krajské zdravotní pomůže s otevřením alespoň té první,“ dodal hejtman Bubeníček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

13:04 Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 ke kratomu.