Hejtman Bubeníček: Krásných 1230 kilometrů pouti po Německu a Česku

21.02.2014 14:42

Jednou z největších expozic na pražském veletrhu cestovního ruchu Holiday World, alespoň v hale VH, je stánek Ústeckého kraje. Právě zde se včera po poledni uskutečnil křest mezinárodního cykloprůvodce po Labské stezce a magazínu pro návštěvníky Ústeckého kraje Brána č. 3.

Hejtman Bubeníček: Krásných 1230 kilometrů pouti po Německu a Česku
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Bubeníček (KSČM)

Zahájení 23. středoevropského veletrhu se ve čtvrtek 20. února mezi dalšími hosty zúčastnili i hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček a Jan Szántó, radní pro regionální rozvoj, zahraniční vztahy a cestovní ruch.  Na Holiday World se prezentuje na osm stovek vystavovatelů z padesáti zemí světa. Jsou mezi nimi destinační agentury, touroperátoři, cestovní kanceláře, vydavatelé map a průvodců a také řada krajů ČR. V  krajské expozici jsou i některé regiony či města ÚK -  Ústí, Teplice, Chomutov, Šluknov, Česká Kamenice, Louny a další, samostatné stánky mají ve vstupní hale výstaviště Incheby také města Kadaň, Most i jiná. Prezentuje se tu rovněž Krušnohoří /Erzgebirge, jehož hornická kulturní krajina v Ústeckém kraji, Karlovarském kraji a v Sasku zdárně usiluje o zápis na Seznam světového dědictví UNESCO.  

Hejtman Oldřich Bubeníček ocenil výsledek společné práce na brožuře o Labské cyklostezce, díky které poznají turisté a cyklisté zajímavosti a pestrost míst, kudy Labe protéká. „Je to krásných 1230 kilometrů pouti po Německu a Česku,“ řekl hejtman. „U nás v kraji vede cyklostezka podél Labe těmi nejnádhernějšími místy celého Česka a nová brožura, na jejímž vydání jsme se finančně i odborně podíleli, s mapami, tipy na výlety a službami pro cyklisty, dále zvýší atraktivnost našeho kraje.“    

Veletrh cestovního ruchu Holiday World je otevřen až do neděle. Po dvou dnech pro odborníky je o víkendu určen laické veřejnosti (otevřeno je v sobotu 9 – 18 h., v neděli 9 – 17 hodin). Souběžně jsou v Holešovicích přístupné i další dvě mezinárodní výstavy - Gastro & Hotel a Golf show.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-ustecky.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…