Hejtman Bubeníček: Na fotografiích se do Terezína vrátili přeživší

09.04.2016 15:40

Slavnostní vernisáží, jíž se jako čestný host zúčastnil také hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, byl tento týden ve výstavních prostorách Malé pevnosti Terezín fotoprojekt německého autora Stefana Hankeho s názvem Přežili koncentrační tábory.

Hejtman Bubeníček: Na fotografiích se do Terezína vrátili přeživší
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Bubeníček (KSČM)

Do 7. července si mohou návštěvníci prohlédnout část ze série 121 portrétů lidí, kteří přežili utrpení koncentračních táborů. Prostřednictvím popisu u každé fotografie se mohou rovněž seznámit s jejich pocity, o kterých mnozí kvůli traumatizujícím zážitkům promluvili až ve vysokém věku.

„Výstava a každý podobný projekt jsou nejen úctou k přeživším, ale především památkou těm, kteří hrůzy koncentračních táborů nepřežili,“ uvedl hejtman Bubeníček po prohlídce vystavených portrétů.

Důvod terezínské expozice vysvětlil také sám autor Stefan Hanke: „První tři přeživší, s nimiž jsem pracoval, prošli právě Terezínem. Proto jsem nemohl tyto prostory vynechat.“ Součástí projektu, na němž tvůrce pracoval deset let, je také výpravná publikace s vyobrazením všech 121 přeživších ze sedmi zemí světa.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…