Hejtman Bubeníček: Prezentaci technického vzdělávání je třeba zvýšit. Po těchto specialistech je poptávka

31.01.2016 12:16

Hejtman Bubeníček jednal s rektorem ČVUT o podpoře školství.

Hejtman Bubeníček: Prezentaci technického vzdělávání je třeba zvýšit. Po těchto specialistech je poptávka
Foto: ČT
Popisek: Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček

Téma podpory středního školství Ústeckého kraje bylo hlavním námětem návštěvy rektora Českého vysokého učení technického v Praze (ČVUT) Petra Konvalinky u hejtmana Oldřicha Bubeníčka.

Oba se jednomyslně shodli na nutnosti zvýšení prezentace technického vzdělávání. „Nejen v našem kraji je po takto zaměřených specialistech na trhu práce velká poptávka,“ řekl Oldřich Bubeníček s tím, že kraj se snaží situaci řešit jak motivačními programy pro studenty trhem požadovaných oborů, tak zvyšováním úrovně jednotlivých škol. Kvalitu absolventů středních škol z regionu potvrdil ostatně i sám rektor Konvalinka. „Mezi jedny z nejlepších studentů naší ČVUT patří ti, co přicházejí ze Střední průmyslové školy stavební v Kadani,“ pochválil výsledky příspěvkové organizace kraje, kterou v nedávné době vysoké učení technické zastřešilo jako partnerskou školu. 

Hejtman Bubeníček s rektorem Konvalinkou diskutovali rovněž o rozvíjející se příhraniční spolupráci mezi Ústeckým krajem a saským regionem v Německu. „Na bázi hospodářských komor obou zemí jednáme o vzájemných výměnných pobytech středoškolských studentů, což pomůže prvotně v jazykové vzdělanosti a následně i možnosti odborného technického studia,“ vysvětlil Petr Konvalinka.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

9:02 Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

Nedávné volby slovenského prezidenta neznamenaly prohru jen pro liberálně progresívního kandidáta Iv…